donderdag 9 oktober 2008

Eyckmans en Sohie uitblinkers bij VC Herenthout

Jan De Gang, één van de nieuwe aanwinsten van VC Herenthout, wierp gisteren zijn licht op de toch wel verrassende 3-1 overwinning tegen titelkandidaat Waremme. “Hans Reyserhove, die veel progressie heeft gemaakt, kende een mindere dag”, vertelde hij in Het Laatste Nieuws. “Tijdens de tweede set werd hij vervangen door Maarten Sohie, die weer beschikbaar was na zijn enkelblessure. Samen met Kris Eyckmans was hij de uitblinker en ook onze jonge libero Ignace Van Den Broeck was ongelooflijk goed.”
Net als Mano Cleynhens bracht ook Jan De Gang veel ervaring mee naar Herenthout. Begonnen bij M.Siks Blaasveld ging De gang op z’n 18e naar Breendonk, dat later fusioneerde met Puurs. Hij kende trainer Ronny Rongé en Kris Eyckmans (een ploegmaat bij Breendonk, nvdr) en heeft nog geen seconde spijt gehad dat hij voor Herenthout heeft gekozen. “Hier is het minder druk dan in Puurs”, weet hij.
Maarten Sohie was dus net op tijd hersteld om Waremme te helpen inblikken. Zijn aandeel in de zege was aanzienlijk en mag zelfs een half mirakel genoemd worden. “Ik ben nog niet helemaal hersteld”, verrast Sohie vriend en vijand vandaag in Het Laatste Nieuws. “Mijn enkel is nog steeds gezwollen en ik heb slechts één week voorzichtig meegetraind.” Feit is dat Herenthout zonder Sohie wellicht niet gewonnen zou hebben. “Ik heb veel kunnen scoren, net als Kris Eyckmans, dé uitblinker!”
Volgens Sohie is Herenthout helemaal klaar voor de verplaatsing naar Mendo, zijn voormalige club, waar ook Mano Cleynhens én assistent-coach Joris Jacobs hebben gespeeld. Het wordt dan ook een hele speciale wedstrijd voor Sohie. “Het waren ginder altijd plezante matchen”, herinnert hij zich. “Mendo is een sfeervolle ploeg, die vooral verdedigend sterk is. Het wordt een geladen duel, dat we zonder setverlies willen beëindigen.” In de voorbereiding verliep één en ander alvast vlot. Toen werd er tegen Mendo gewonnen met 5-0.

Geen opmerkingen: