maandag 13 augustus 2012

Smetjes doet uitverkoop

Afgelopen zaterdag startte Verheyen - Smetjes in de volksmond - in de Molenstraat met een grootse uitverkoop. Alles werd verkocht aan -50 en -70 procent. Zoals verwacht werd het een stormloop.

Klokslag 10 uur gingen de deuren open. Wie iets later arriveerde was er aan voor de moeite. Klanten werden druppelsgewijs binnengelaten. De eersten graaiden zowat alle kleine elektrische huishoudtoestellen mee. Zelf gingen we o.a. naar huis met een elektrische kabel op spoel en enkele kristallen wijnglazen van Luigi Bormioli. Dezelfde wijnglazen, toepasselijk uit de collectie ‘Light & Music’, stonden 24 jaar geleden op onze huwelijkslijst.
Aan de kassa deze keer jammer genoeg geen Jeanne - zij kwam begin dit jaar te overlijden. Haar kinderen Marleen, Lieve en Chris maakten de dienst uit. Het moet zowat de eerste keer geweest zijn dat ze samen ‘dé winkel deden’. Studies deed hen destijds de kerktoren ontvluchten.
Nog even en dan gaan de deuren van Smetjes onherroepelijk dicht ... Wat er daarna met het gebouw gebeurt, is nog onduidelijk. Vermoedelijk wordt het verkocht en komt er een appartementsblok in de plaats. Ook de gebouwen die broodjeszaak de Gommer en Café ’t Molenhuis huisvesten, zijn eigendom van de erven Verheyen.
Twee straten verder werd de fakkel dan weer wel overgedragen aan een volgende generatie. Staf en Marie-José vonden in de persoon van dochter Ilse een opvolger voor hun zaak gespecialiseerd in binnenhuisinrichting. Een en ander betekent dat Huis Cambré in de Jodenstraat nu al vier generaties lang in dezelfde familie blijft. Het kan dus ook anders ...

Geen opmerkingen: