woensdag 8 augustus 2012

The Australian Pink Floyd Show @ Lokerse Feesten

The Australian Pink Floyd Show (***) werd in 1996 door David Gilmour himself uitgenodigd om op te treden op zijn 50e verjaardag. Dinsdagavond bracht de ‘Exposed in the Light Tour’ hen naar de Kaai in Lokeren.

De Aussies worden alom geroemd omwille van de perfecte uitvoeringen van de Pink Floyd-klassiekers, inclusief indrukwekkende lasershows, videoschermen en opblaasbare poppen. De gig startte dan ook veelbelovend met ‘Shine On You Crazy Diamond’. Maar ondanks de knappe visuals tijdens ‘Time’, de tune van ‘Het Leugenpaleis’ en drie heupwiegende dames kon wat volgde niet echt overtuigen.
Misschien lag het aan het feit dat we ons nog in een Beach Boys-roes bevonden, maar ‘Another Brick in the Wall, Part 2’ klonk eerder slap en ‘Wish You Were Here’ zorgde niet voor het verhoopte kippenvelmoment. Gelukkig waren ‘One of These Days’, ‘Comfortably Numb’ en ‘Run Like Hell’ er dan weer wel boenk op.
Liefhebbers van Pink Floyd zijn gisterenavond ongetwijfeld meteen doorgereisd naar Oostende. Vanavond wordt er nabij Fort Napoleon namelijk een platenhoes van de Britse groep tot leven gewekt. 150 bedden op het strand moeten de cover van het album ‘A momentary lapse of reason’ uitbeelden.
In Fort Napoleon loopt momenteel een overzichtsexpositie van de Britse designer Storm Thorgerson. Thorgerson ontwierp tal van albumhoezen voor onder meer de Belgische band Goose (‘Synrise’), The Mars Volta, Led Zeppelin maar ook voor Pink Floyd.
De hoes van ‘A momentary lapse of reason’ (1987) bracht organisator Jan Mortelmans op het idee om een setting te creëren op het strand van Oostende. “Met 150 bedden hebben we geprobeerd om de hoes te doen herleven”, aldus Mortelmans op deredactie.be. “Dat past uiteraard bij de lopende tentoonstelling.” Voor de originele coverfoto werden 750 bedden uitgestald op het strand in Devon.
In de bedden op het strand van Oostende wordt straks ook overnacht. De ‘gelukkigen’ krijgen morgenochtend ontbijt op het strand. Er is ook een klein optreden gepland en er wordt een documentaire over de legendarische groep vertoond.

Setlist >>> 1. Shine On You Crazy Diamond (Parts I-V) // 2. Take It Back // 3. Sorrow // 4. Time // 5. The Great Gig in the Sky // 6. The Happiest Days of Our Lives // 7. Another Brick in the Wall, Part 2 // 8. Us & Them // 9. Wish You Were Here // 10. One of These Days //11. Comfortably Numb /// 12. Run Like Hell

Gehoord & gezien >>> The Australian Pink Floyd Show op de Lokerse Feesten, op dinsdag 7 augustus 2012


Foto: deredactie.be



Geen opmerkingen: