donderdag 10 oktober 2013

Eerste thuiszege voor KFC

KFC Herenthout heeft afgelopen zondag een verdiende overwinning behaald tegen concurrent Noordstar. Het werd uiteindelijk 3-0.

Onze jongens beginnen aardig aan de wedstrijd met een drietal schoten van Ward Wouters en Stef Van Dael op doel binnen het eerste kwartier, maar telkens staat doelman Van Bael — zoon van Vee — in de weg of zoeft de bal naast. Tussendoor komt ook Noordstar even dreigen langs Bruynseels, die een kopbal prima naar de benedenhoek mikt. Doelman Glenn Geysen staat echter attent te keepen en duwt in corner. De eerste helft wordt dan ook afgesloten met een billijke 0-0 stand.
De tweede helft is nog maar net begonnen wanneer Stijn Luyten een bal op de deklat knalt. In de 51ste minuut kan diezelfde Luyten doorgaan op rechts en na wat geharrewar kan hij de bal toch nog tot bij Sven Stesses brengen. Stessens houdt het hoofd koel en duwt zijn langverwachte eerste goal voor KFC tegen de netten. Een en ander zorgt voor een enorme ontlading, zowel tussen als langs de lijnen. Vanaf dan neemt Herenthout neemt de wedstrijd in handen. Er komt meer ruimte tussen de linies en bij een tegenaanval krijgt Herenthout een vrije schop net buiten het strafschopgebied. Sven Stesses zet zich achter de bal en hij lepelt deze mooi in de winkelhaak: 2-0 voor een bevrijd Herenthout een kwartier voor tijd. Noordstar heeft geen antwoord meer en wanneer Stijn Luyten in de 83ste minuut onderuit wordt gehaald door doelman Van Bael in het strafschopgebied, legt Joren Willems de 3-0 eindstand vast vanop de stip.
Herenthout ziet zijn werklust eindelijk beloond met de eerste overwinning. Al moet gezegd dat Noordstar in de tweede helft nergens stond. Volgende week moeten de jongens van trainer Wim Van Looy volop aan de bak op het veld van leider Beekhoek.
Nog dit: voor de aftrap van de wedstrijd werd KFC-speler Stijn Van Leemputte gehuldigd voor meer dan 300 competitiewedstrijden in het eerste elftal. Stijn is een clubspeler in hart en nieren waarvan er niet veel meer rondlopen.