dinsdag 15 oktober 2013

Prins Filip I

Na goed drie maanden zonder prins Filip, hebben we er een verse bij. Filip Put werd afgelopen vrijdag verkozen tot Prins Carnaval 2014. Bart Moreels wordt zijn nar.

Klokslag 22 uur werd er witte rook gesignaleerd in de Molenstraat en maakte het bestuur van Peer Stoet de nieuwe prins en zijn nar bekend. De winnaar was Filip Put. Hij haalde het met twaalf stemmen van Stijn Verbruggen en Micha Buermans, beiden goed voor zes stemmen.
Prins Filip 1 zal straks de vijfenzestigste Prins Carnaval in Herenthout worden. Hij is veertig jaar oud, werkzaam bij Van Hool en vader van Obe en Fil. Filip is de zoon van Willy Put en juffrouw Celestine Dom.
Voor Filip is zijn verkiezing een droom die uitkomt. “Op mijn veertigste prins worden is de ideale leeftijd, want nadien ben je eigenlijk net iets te oud”, zegt hij op nieuwsblad.be. Een raad van 11 samenstellen en dansmariekes vinden, was geen probleem voor de nieuwe prins. Bart Moreels (39) overtuigen om nar te worden, had echter meer voeten in de aarde. “We komen beiden uit dezelfde groep G.Z.N., wat staat voor Groep Zonder Naam. Al meer dan twintig jaar doen we actief mee in de optocht”, aldus de nieuwe nar.
Op 26 oktober is het in Herenthout Narrekesdag. Op 14 december wordt Filip in de gemeentelijke feestzaal officieel aangesteld tot Prins Filip I.

Geen opmerkingen: