maandag 6 januari 2014

Frisse duik

De 26ste Nieuwjaarsduik in Oostende werd een absolute recordeditie. Stipt om 15 uur doken maar liefst 5.500 ijsberen de Noordzee in. “Dat zijn er 1.000 meer dan vorig jaar”, vertelt Greg Broekmans van de organisatie. Onder de ijsberen bevonden zich ook enkele (jonge) Herenthoutenaren.

Acht dappere Chiroleiders en -leidsters trokken afgelopen zaterdag naar Oostende om enkele minuten — of waren het seconden? — in de ijskoude Noordzee te zwemmen. Alhoewel: met een watertemperatuur van negen graden lag het Oostends zeewater er vrij uitnodigend bij. “Tijdens de koudere edities lag de temperatuur tussen de twee en de drie graden. Dit jaar durfden dus ook de ietwat mindere goden de duik te nemen”, vertelt Broekmans.
Tussen de deelnemers vielen er met Gella Vandecaveye, Harry Van Barneveld, Wendy Van Wanten en haar man Frans ook weer enkele bekende Vlamingen te noteren. Opmerkelijk: naast de 5.500 deelnemers kwamen ook 10.000 supporters en sympathisanten een kijkje nemen op het Groot Strand van Oostende.


Het bewijs dat die van de Chiro toch wel dappere en vooral stoere meisjes en jongens zijn.

Geen opmerkingen: