donderdag 6 februari 2014

Belgische meisjes winnen landenklassement

Marianne Vos mag afgelopen zaterdag dan wel outstanding geweest zijn, toch waren het de Belgische meisjes die geschiedenis schreven op het WK veldrijden in Hogerheide. Ze wonnen er namelijk het landenklassement, vóór kleppers als Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Cant vierde, Loes Sels zevende en Ellen Van Loy twaalfde. Het zijn van elk land de drie beste renster die in aanmerking komen voor het landenresultaat. Nederland pakte wel goud met Vos, maar verder moest Thalita de Jong vrede nemen met plaats acht, terwijl Sabrina Stultiens pas als 18de werd afgevlagd. Ook Groot-Brittannië scoorde goed met plaatsen drie en vijf, maar moest dan weer toezien hoe Gabriella Durrin maar 26ste werd.
En zo pakte België voor het eerst in de geschiedenis het landenklassement, voor Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië, de VS, Italië en Duitsland. Een tweede primeur, want eerder was het volledige Belgische juniorenpodium ook al een unicum in de veldritgeschiedenis... “Noem het maar FC De Kempen”, grapte Paul Herygers. “Sanne is van Lille, Loes van Zandhoven en Ellen van Herenthout.”
Ondanks haar knappe prestatie had Ellen Van Loy toch gehoopt een beetje hoger te eindigen. “Ik had een heel goeie start, maar kon de toppers niet volgen”, zei ze op Sporza. “Ik kreeg ineens veel krampen, ik weet niet waar die vandaan kwamen. Dat heb ik dit seizoen nog nooit gehad. Jammer, maar de rest was beter.”

ONDERTUSSEN OP DE VESTEN
Leerlingen en directie van Campus De Vesten in Herentals hebben dinsdagochtend Jelle Schuermans gevierd in de sporthal van de school voor het behalen van het brons bij de junioren. De knaap was niet op hoogte van het geplande huldebetoon, maar had voor alle zekerheid zijn bronzen plak toch maar in zijn boekentas gestopt. Op een groot scherm werd door de hele school nog eens gekeken naar beelden van de wedstrijd.
Net als Wout Van Aert, die in Hogerheide op een indrukwekkende manier wereldkampioen werd bij de beloften, is Jelle afkomstig uit Lille. Hij zit in het zesde jaar elektromechanica, met optie wielrennen.
Ook aanwezig om Jelle te feliciteren was Jos Leys, coördinator van de Vlaamse Wielerschool. Leys was blij te horen dat De Vesten blijft inzetten op sport. “In het bos naast de school, dat nu nog nergens op lijkt, gaan we de volgende maanden een off-road parcours aanleggen”, verklapte directeur Antonio Pascale. “De veldrijders kunnen er oefenen, maar het terrein zal ook geschikt zijn voor boslopen of voor middagsporten.” (Bronnen: Veldritkrant, Sporza, Het Nieuwsblad)


Foto: Photopress.be


Foto: Belga


Foto: Nnieuws.be

Geen opmerkingen: