vrijdag 28 februari 2014

Het zotte wicht

Nog twee nachten slapen en het is zover: “Herenthout, het zotte wicht met z’n carnavalsgezicht, komt met trommels op de straat want de maskerade gaat!” Om maar te zeggen dat de oudste stoet van het land klaar staat om uit de startblokken te schieten.

De publiciteitsmachine van Peer Stoet draait op volle toeren. Prins Filip I, zijn nar Bart en voorzitter Gunter Nevelsteen sieren zowat elk regionaal dag- en weekblad. Een en ander is ongetwijfeld het gevolg van de verschillende werkgroepen die de nieuwe voorzitter activeerde. “Zij komen nu met uitgewerkte voorstellen naar de bestuursvergadering, zodat het daar sneller kan gaan”, zegt Nevelsteen, die ondertussen al 27 jaar in het dagelijkse bestuur van de carnavalsvereniging zit en onlangs de voorzittershamer overnam van Frank Brockhoven. “Je verschiet ervan wat er als voorzitter bij komt kijken. Je hebt de leiding over 800 stoeters en helpers, bent verantwoordelijk voor de organisatie van twee stoeten, het aanstellingsbal van de prins en het verkleed bal. De laatste weken is het bijna elke avond vergaderen geblazen, want de wetgeving is flink gewijzigd. Vooral voor het verkleed bal komt er heel wat bij kijken”, weet Nevelsteen in De Streekkrant.

PRINS FILIP
Zoals bekend is de veertigjarige Filip Put dit jaar prins carnaval. Hij is de zoon van Willy Put en juffrouw Celestine Dom en heeft twee zoontjes: Fil (7) en Obe (8). Ook zij mogen straks in hun eigen prinsenpakje mee op de wagen. Vandaag mochten ze al mee op staatsiebezoek langs de verschillende scholen in ons dorp.
Starten deed Prins Filip I in kleuterschool De Luchtballon, waar hij hartelijk werd onthaald door de allerkleinsten. Afsluiten deed het gezelschap deze namiddag in ’t Klavertje in de Vonckstraat. Prins Filip deed er zijn plannen voor de komende week uit de doeken: “Heel weinig slapen denk ik. En waarschijnlijk heel veel pintjes drinken.” Blijkbaar had de prins er al een paar achter de kiezen, want hij noemde ’t Klavertje op RTV “de rijksschool”. Conclusie: ge zijt van Huirtuit als ge het gemeenschapsonderwijs ok in 2014 nog altij de rijksschool noemt!

De carnavalsstoet trekt op zondagen 2 en 9 maart door de Herenthoutse centrumstraten vanaf 13.33 uur. Op maandag 3 maart zijn GOC Ter Voncke en zowat alle cafés in de dorpskern het decor voor De Nacht van Herenthout. Dinsdag 4 maart zijn kinderen vanaf 14 uur baas op het Kindercarnaval in het GOC.


Handgeschreven door Anita van de Liefkenshoek ...

Geen opmerkingen: