woensdag 5 februari 2014

Sofie @ Sint-Gummaruskerk

De Antwerpse Arenbergschouwburg doet het sinds kort op Acoustic Monday, in Huirtuit hebben we de onnavolgbare Unplugged Sessions van MiNC. Afgelopen zaterdag liet de runner-up van de Cultuurprijs 2013, zangeres Sofie (****) voor een tweede keer opdraven. De rondborstige zangeres deed haar trucje van vorige keer dunnetjes over en zette opnieuw een set neer om vingers en duimen bij af te likken!

Sofie putte voor haar akoestische optreden in Torekensschool opnieuw uit het grote Hal David & Burt Bacharach-songbook. Bovendien beloofde ze plechtig dat de cd ‘From Ella To Bacharach’ er nu wel écht zit aan te komen en ze nodigde zichzelf in één adem uit voor de voorstelling ervan.
De voormalige zangeres van Trinity had deze keer een volledige groep achter zich: Hervé Martens aan de piano, Jordi Geuens — bekend van Selah Sue — achter de drums en Bart Denolf op contrabas. Denolf is niet de eerste de beste, want de laatste jaren is hij een vaste waarde in de begeleidingsgroep van Toots Thielemans! Sofie vond het dan ook een hele eer om samen de eerste set af te sluiten met ‘Bluesette’, een nummer van de grootmeester zelf.
Tussendoor rakelde Sofie middels enkele anekdotes, herinneringen op die ze aan bepaalde songs had. Zo begon het voor haar allemaal in 1973 met de ‘Ontdek de ster’-wedstrijd en de songs ‘Walk On By’ en ‘A House Is Not a Home’. Ze won er niet alleen de eerste prijs mee, maar ook de pers- en de publieksprijs. Plus een tv en een afschuwelijk beeld dat meteen verbannen werd naar de tuin. Dat Sofie ook best grappig uit de hoek kan komen, bewees ze met haar uitvoering van de James Bond-klassieker ‘License to Kill’.
De absolute hoogtepunten hield Sofie achter de hand voor na de koffie - in ons geval: een BinC-tripel. Het bluesy ‘You’ve Changed’ ging werkelijk door merg en been. ‘My Funny Valentine’, met Martens in een glansrol, moest hier even later niet voor onderdoen.
Minnie Ripertons ‘Loving You’ werd opgedragen aan de leden van Jubile. Voor het afsluitende ‘If You Don’t Know Me By Now’ nodigde Sofie Coco Jr. en Nina Babet uit op het podium. Nina wie? Nina Babet! Naar verluidt wordt de in Londen geboren achtergrondzangeres de volgende gaste op het tweejaarlijks concert van Jubile.
Babet toert al 15 jaar de wereld rond als backing-vocaliste, de laatste drie jaar als vast bandlid van Milow. Ozark Henry, Milow, Admiral Freebee, Anastacia, En Vogue, Hof van Commerce, Lady Linn, Pointer Sisters, Soulsister, Sister Sledge en Chaka Khan bombardeerden haar tot een van de meest gevraagde sessiezangeressen. Maar nu heeft ze haar eigen band, eigen songs, en ... een eigen sound — lees: soul met een scherp randje. Of zoals ze het zelf omschrijft: “dark alternative melancholy soul”. Een stem als een klok heeft ze alvast, dus dat belooft!

Setlist >>> 1. Alfie // 2. What the World Needs Now (Is Love) // 3. Walk On By // 4. That’s What Friends Are For // 5. A House Is Not a Home // 6. I Say a Little Prayer // 7. Medley: Summertime, Hit the Road Jack, Fever // 8. I Love You // 9. Bluesette /// 10. I Got Rhythm // 11. I’ll Never Fall In Love Again // 12. You’ve Changed // 13. I Just Can't Stop Loving You // 14. License to Kill // 15. Ain’t No Mountain High Enough // 16. The Way We Were // 17. Loving You // 18. My Funny Valentine // 19. It’s Alright // 20. Sing a Song // 21. The Light /// 22. Now’s the Time // 23. What a Wonderfull World /// 24. If You Don’t Know Me By Now

Geen opmerkingen: