woensdag 19 februari 2014

VC Herenthout klopt Eisden met 3-0

Voor VC Herenthout stond er afgelopen weekend een belangrijke wedstrijd op het programma. Om voeling met de top van het klassement te behouden, mocht er niet verloren worden. Geen makkelijke opdracht, want in de heenronde werd van een sterk Eisden nog verloren.

Ruud Nuijts startte in de basis en speelde een zeer sterke wedstrijd. In de eerste set waren beide ploeg erg aan elkaar gewaagd. De thuisploeg, die vooral dankzij sterk blokkerend werk en enkele goede plaatsballen het verschil maakte, haalde de eerste set met het kleinste verschil binnen: 25-23.
In set 2 speelde Herenthout op een hoog niveau. Sterk aanvallend werk van Mattijs Op De Beeck en Ruud Nuijts zorgde ervoor dat VC snel een kloof kon slaan. De blokkering stond opnieuw als een muur en Eisden kwam niet meer tot scoren: 25-16
In de laatste set leek Eisden — na enkele fouten van de thuisploeg — terug in de wedstrijd te komen. Bij 6-8 stond vonden onze jongens echter dat het welletjes was geweest en werd er opnieuw beter georganiseerd en sterk verdedigd. Dankzij goede opslagdruk en een goede verdeling van setter Michael Van Grieken was de overwinning binnen: 25-18. Dankzij deze overwinning klimt VC Herenthout opnieuw naar een gedeelde vierde plaats.