donderdag 20 maart 2014

CHVRCHES @ TRIX

Afgelopen dinsdag stond CHVRCHES (***) in de Antwerpse TRIX. Ondanks het prima debuut dat ‘The Bones of What You Believe’ toch wel is, viel het Schotse drietal ons een beetje tegen. Wij konden ons niet van indruk ontdoen dat er net iets té veel op tape stond. En té is nooit goed.

Al had het uit carbolische zeep opgetrokken zangeresje met het seutige uiterlijk — Lauren Mayberry heet ze — best wel een leuke stem. Maar zelfs die stond af en toe op tape. Bovendien klonk het geluid bij momenten overgemoduleerd. Een trucje om toch maar een live-effect te creëren?
Naast het schattige zangeresje stonden er ook nog twee knoppendraaiers op het podium. Net toen het saai begon te worden, toverde een van hen plots een basgitaar tevoorschijn. Even later werd er zelfs nog een gitaar bijgehaald en ging ook de lichtshow in overdrive.
Hierdoor werd een en ander toch nog even spannend. ‘Tether’ deed je zelfs naar adem snakken en ‘The Mother We Share’ is een wereldsingle. Maar uiteindelijk presenteerde CHVRCHES zichzelf als een slappe kopie van Purity Ring en was hun doortocht in Antwerpen — “Dit is al de grootste zaal waar we in Antwerpen hebben gespeeld!” — niet meer dan een leuk tussendoortje. In tegenstelling tot Isolde Lasoen op zaterdag, greep CHVRCHES ons niet bij de keel.

Setlist >>> 1. Lies // 2. Lungs // 3. We Sink // 4. Gun // 5. Night Sky // 6. Strong Hand // 7. Science/Visions // 8. Recover // 9. Tether // 10. Under the Tide // 11. The Mother We Share /// 12. You Caught the Light // 13. By the Throat

Gehoord & gezien >>> Chvrches, TRIX in Antwerpen, op dinsdag 18 maart 2014

Geen opmerkingen: