zaterdag 29 maart 2014

KFC speelt gelijk op Oelegem

Op uitnodiging van nonkel Frans trokken wij vorig weekend naar Oelegem, waar de thuisploeg KFC Herenthout partij gaf. In de slotminuten sleepten onze jongens, dankzij een penaltydoelpunt van Yannick Janssens onverhoopt een gelijkspel uit de brand.

Het eerste kwartier kregen we op het kleine terrein van Oelegem een studieronde met weinig kansen en/of doelpogingen. Pas in de 17de minuut zien we de eerste kans. Na een mooie combinatie Jonas Peeters – Stef Bruyninckx kopt Sven Stesses de voorzet van Jonas net naast. Herenthout duwt even het gaspedaal in want in de 19de minuut schiet Stef Van Dael, via een mooi opgebouwde aanval, op de thuisdoelman. In de herneming stuiten ook Bruyninckx en Stesses op de goedkeepende doelman. Sven Stesses krijgt even later nog een schietkans, met links, maar opnieuw op doelman Vranckx van Oelegem. Maar KFC Herenthout krijgt een eerste opdoffer te verwerken. Op het halfuur trapt Wouter Van Melkebeek de bal na corner tegen en voorbij doelman Oorts: 1-0 (30’). Enkele afstandsschoten van de Oelegemaanvallers daarna kunnen doelman Oorts niet verontrusten. Maar aan de overkant laat Herenthout de kans liggen om langszij te komen wanneer Stef Van Dael, voor de beter gepositioneerde Stesses, een voorzet van Bruyninckx net naast kopt.
In de tweede helft stuurt Sven Stesses Stef Van Dael diep. Stef komt net een voetje tekort, maar de uitgekomen doelman trapt tegen een Oelegemverdediger Welz en de bal caprioleert in doel: 1-1 (54’). Maar KFC Herenthout kan niet lang genieten van deze gelijkmaker want op het uur kopt Huygen van Oelegem de bal simpel in doel. Flankspeler Robin Van De Peer van Oelegem kon de bal recupereren van een overwaaiende voorzet en terwijl de Herenthoutdefensie stond te slapen knikkerde Timo Huygen de nieuwe voorzet binnen: 2-1 (60’). KFC Herenthout dreigt enkel nog met een te zwak schot van Van Dael en Oelegem bestookt doelman Oorts tot twee keer toe, maar deze bezwijkt niet onder de druk. Van De Peer van Oelegem krijgt nog een mooie kopbalkans in de 77ste minuut maar plaatst de bal net naast. Yannick Janssens probeert het nog met een lob/plaatsbal maar de bal gaat net naast. In de 87ste minuut lijkt Huygen van Oelegem de wedstrijd definitief te beslissen wanneer hij helemaal alleen aan de tweede paal een voorzet vanop rechts maar simpel in doel hoeft te deviëren. Maar hij presteert het om deze huizenhoge kans te missen en de bal naast te plaatsen. Het venijn zit hem echter in de staart want wanneer Stef Bruyninckx een minuutje voor affluiten het strafschopgebied induikt, wordt hij nog gehaakt, penalty voor KFC! Een zelfverzekerde Yannick Janssens zet zich achter de bal en zet uiteindelijk de 2-2 eindscore op het bord: 2-2 (89’).
Op een diefje neemt KFC Herenthout nog een puntje mee naar huis, daar waar degradatiekandidaat Oelegem de overwinning wel had verdiend. Zat het avondje uit naar de Cofidiscup tussen Lokeren en Zulte Waregem er voor iets tussen bij KFC Herenthout? Wie zal het zeggen? Feit is dat als Oelegem zakt, wij iets anders zullen moet verzinnen om met nonkel Frans af te spreken ... (Bron: PH, KFC Herenthout)