maandag 3 maart 2014

Kunstzaken

Het schitterende weer lokte gisteren duizenden toeschouwers naar de carnavalsstoet. Iedereen was het er achteraf over eens: de 56 groepen en ruim 800 carnavalisten zorgden voor een topeditie!

“Als de stoeters tevreden zijn, dan wij ook”, glunderde Gunter Nevelsteen vandaag in Gazet van Antwerpen. “Er passeerden ruim 2.500 Herenthoutenaren aan de kassa, plus 4.000 feestvierders van buiten ons dorp plus dan nog de aanwezige deelnemende stoeters. Dat brengt het totaal op meer dan 10.000 carnavalsvierders”, rekende de voorzitter van carnavalsvereniging Peer Stoet uit.
Nevelsteen deed zelf ook mee. Samen met de andere Dalken tekende hij misschien wel voor de beste act dit jaar. Op de soundtrack ‘Rosas danst Rosas’ van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker kropen De Dalken een voor een uit het decor, een huiskamer uit de jaren 70. Vervolgens namen ze al zittend enkele bizarre poses aan. Het had zo in Kunstzaken gekund.
Andere toppers: het mannenkoor van JOT met Guy Van Laer in een absolute hoofdrol, de herdenking van De Groote Oorlog door ChriPat, de drumband van The Weirdo’s en de eigen interpretatie — “Als we straks gewonnen zijn, mogen jullie allemaal een ritje maken op Wendy!” — van het Peter Pan-verhaal door de Ongelooflijk Lekkere Binken van de oud-Chiroleiding. Opvallend veel vogels, paarden en andere dieren dit jaar in de stoet. En liedjes van Two Man Sound. Maar dat zal ongetwijfeld wel te maken hebben met het feit dat de Rode Duivels straks naar Brazilië trekken. “Pe-pe-pe-pe-pe-pe, pe-pe-pe-pe-pe-pe, pe-pe-pe-pe-pe-pe, pe-pe!”

Vanavond trekt Peer Stoet de Nacht van Herenthout op gang, de drukst bezochte verkleedpartij uit de regio. De organisatie laat weten dat er straks nog voldoende kaarten aan de kassa beschikbaar zullen zijn. “Maar het is wel aangeraden om op tijd te komen of om nog een voorverkoopkaart te gaan halen”, klinkt het. De voorverkoop De Kroon, ’t Molenhuis, Dagbladhandel AKtueel en ’t Krantje loopt nog tot 18 uur. Wie de drukte in GOC Ter Voncke en de feesttent wil ontlopen, kan terecht in de cafés in het centrum. Dinsdag is het traditioneel kindercarnaval, dat dit jaar ook weer doorgaat in het GOC en de aanpalende feesttent. En wie er gisteren met de stoet niet bij kon zijn, krijgt volgende week zondag vanaf 13.30 een tweede kans ...Geen opmerkingen: