vrijdag 28 maart 2014

Ondertussen op de tatami

Het waren weer drukke weken voor HKV, zeker met carnaval ertussen. Maar de pupillen van coach Tom Harzé behaalden toch weer mooie resultaten!

• Op zaterdag 8 maart vond in Wingene een interclubwedstrijd plaats waar beginners en een paar gevorderden van HKV konden deelnemen. Een uitgelezen kans om drie nieuwelingen wat ervaring op te laten doen.
Daan Boeckmans wint één keer maar valt buiten podium. Anne Wouters wint ook één keer en haalt brons, Tristan Gentry wint twee keer en neemt het goud in zijn reeks mee naar huis.
Bij de ervaren jongens mogen Fille Geerts, Jenne Vanhoof en Tristan een teamgevecht uitvechten tegen de plaatselijke club. Twee jaar leeftijdsverschil en vele kilo’s maken dat de HKV-jongens na enkele knappe wedstrijden toch het onderspit moeten delven. Diego Horemans treedt nog aan in de categorie low-kick en behaalt goud na twee gewonnen kampen.

• Zaterdag 1 maart was er de Belgian Open Kumite (karate) te Tongerlo. HKV nam deel met zes kampers, een mix van ervaring en beginners.
Fille Geerts kampt fantastisch en haalt na drie keer winst het goud binnen, Jenne wint twee keer en moet vrede nemen met zilver. Tristan Gentry, een nieuweling met toekomstperspectieven, wint ook drie keer en gaat met een knappe bronzen medaille naar huis. Johan Boeckmans wint bij zijn debuut meteen zijn eerste kamp maar verliest in de volgende ronde. Diego Horemans mag als laatste aan de bak en weet ook na drie kampen het brons binnen te halen.

• Op zaterdag 22 februari vond in Winterbach nabij Stuttgart het fel bezette BWM tornooi plaats. Met 900 deelnemers uit 12 landen wisten de HKV’ers dat de winst niet evident was.
Fille Geerts mag als eerste in het light-contact aan de bak. Hij wint zijn eerste kamp vlotjes en in de volgende ronde ziet het er lange tijd ook rooskleurig uit. Maar de scheidsen beslissen er anders over. In het semi-contact is Fille echt op dreef en wint drie keer. Het brons ontglipt hem echter net.
Jenne Vanhoof krijgt twee keer een zware dobber voor de kiezen en verliest. Diego Horemans is in vorm en pakt zowel in het semi- als in het light-contact goud!
Bono Harzé bereikt eveneens de finale in het semi-contact. Hier treft hij een topper uit Liechtenstein maar Bono is duidelijke de betere. Jammer genoeg liggen de refs ook nu weer dwars. Bono is uit op revanche in het light-contact en geeft iedereen het nakijken met drie winstkampen. Alweer goud dus voor Bono.

Geen opmerkingen: