woensdag 23 april 2014

Bliksem treft Herenthout FM

Een blikseminslag tijdens onweer op paasmaandag heeft Herenthout FM getroffen. De bliksem sloeg in op de hoge zendmast. De muziekserver, computers en een deel van de randapparatuur raakten beschadigd.

Gelukkig kon men snel andere computers aankoppelen, zodat de luisteraars hun favoriete radiostation maar gedurende beperkte tijd moesten missen. In de studio’s, die enkel tijdens het weekend worden gebruikt, was er ook een blikseminslag. Ook daar viel de schade al bij nog mee. In Café Lux viel tijdens de Imitato Quiz even de elektriciteit uit.

WATEROVERLAST
Het korte maar hevige onweer zorgde in de regio op verschillende plaatsen voor wateroverlast. Op de Isschotweg, tussen Itegem en Berlaar-Heikant, overspoelde het water er de straat. De brandweer van Heist-op-den-Berg hield het verkeer tegen vanaf de spoorweg tot aan het kruispunt met de Bruulstraat. Even verderop gebeurde ook een ongeval met twee BMW’s.
De brandweer van Berlaar had het voornamelijk druk in Berlaar-Heikant. In de Sint-Remoldusstraat, een zijstraat van de Aarschotsebaan, kon de brandweer met zandzakjes voorkomen dat bij café Centrum het water binnenstroomde.

Geen opmerkingen: