dinsdag 1 april 2014

KFC klopt Beekhoek en U17 bijna kampioen

In een waar spektakelstuk klopte KFC gisteren titelkandidaat Beekhoek met 4-2. Herenthout blijft zo in het spoor van Oevel en maakt dus nog kans op een ticket voor de eindronde. Beekhoek van zijn kant ziet zijn titelkansen een ferme knauw krijgen.

De wedstrijd kent een wervelend begin van want na amper twee minuten schiet Niels Voets op de vuisten van Herenthoutdoelman Ken Oorts. Aan de overzijde treft Sven Stesses wel raak wanneer hij twee minuten later een vrijschop van net buiten de grote rechthoek over de muur in doel lepelt: 1-0. Beekhoek probeert direct te reageren via een vrijschop van Voets waarbij de mee opgerukte verdediger Philip Vangheel maar enkele centimeters te kort komt om de bal in doel te koppen. Het is echter opnieuw feest aan de overzijde wanneer Yannick Janssens een zeer mooie combinatie van Herenthout afrondt met een laag schot met links in de verste hoek: 2-0 na acht minuten spelen. De Herenthoutse supporters wrijven zich de ogen uit van verbazing.
Beekhoek houdt het (hoge) tempo goed in de match, maar KFC volgt gezwind. De kansen van Beekhoek komen er vooral van goeie voorzetten vanaf de flank en vrijschoppen, waarbij telkens het hoofd gezocht wordt van de boomlange Vangheel. De bezoekende verdedigers zijn echter niet bij de les want in de 34ste minuut stoppen ze Filip Thijs foutief af, net voor het strafschopgebied. Vrijschop dus en specialist Stesses draait de bal opnieuw enig mooi over de muur in doel: 3-0. De Beekhoekspelers lijken allerminst aangeslagen en trekken vol moed ten aanval. Dit levert in de 42ste minuut een scrimmage op voor doel, nadat alweer Vangheel een flankvoorzet terug naar binnenkopt. De bal wordt tot twee keer toe van de lijn geveegd, eerst door Van Leemputte en daarna door Oorts. En net voor rusten moet doelman Oorts met een prachtsave een knal van Hans Ceusters uit doel ranselen.
Tijdens de rust heeft Beekhoektrainer Wim Wuyts zijn manschappen duidelijk gemaakt dat de enige weg naar de titel doelpunten scoren is. Zijn spelers hebben de les nu wel begrepen en starten furieus aan de tweede helft, hetgeen al snel een doelpunt oplevert. Niels Voets kapt zich in de 47e minuut vrij en ziet zijn schot naast doelman Oorts in doel vliegen: 3-1. Beekhoek blijft druk ontwikkelen en Herenthout heeft het bij momenten lastig. Oorts staat echter paraat en weet pogingen van Michiel Geeraerts, Bram Vangeel en Niels Voets te neutraliseren.
In de 65ste minuut kan Herenthout voor de eerste keer in de tweede helft echt counteren. Sven Stesses draait zich vrij en schiet in de verste hoek binnen: 4-1. KFC Herenthout haalt opgelucht adem, Beekhoek baalt. Met de moed der wanhoop proberen de bezoekers de bakens te verzetten: een afstandsschot van Killian Schoonis spat op de vuisten van Oorts uit elkaar en een kopbal van Seppe Peeters gaat maar net naast. Sven Stesses krijgt nog een kopbalkans op voorzet van Filip Thijs en ook Beekhoekspeler Peeters mist van kortbij. Niels Voets tenslotte zet in de 91ste minuut de 4-2 eindcijfers met een kopbal op het bord.
Zonder meer een knappe prestatie van KFC Herenthout dat zowaar scheidsrechter speelt in het titeldebat tussen Retie en Beekhoek. De Gelenaars moeten nu vol aan de bak in de uitgestelde wedstrijd tegen Ranst op woensdag 2 april. KFC Herenthout van zijn kant blijft Oevel onder druk zetten om de vijfde plaats, die een plaatsje in de eindronde voor promotie garandeert. In de twee resterende competitiewedstrijden moet Oevel nog naar Beekhoek (6/4) en speelt het thuis tegen Bouwel (13/4). Herenthout speelt nog thuis tegen Poederlee(6/4) en uit op Ezaart (13/4). (Bron: PH, KFC)

Ook knap: de prestatie van de U17 van trainer Ronny Van de Sande, een paar uur eerder. Onze 17-jarigen spelen een erg volwassen wedstrijd en winnen met een arsenal-score van en in Pulderbos. Al is daar op het veld weinig van te merken. KFC Heidebloem Pulderbos heeft immers een samenwerkingsverband met Zoersel en treedt met zowat de hele U17 van Zoersel aan.
Na een moeilijk eerste kwartier komt Herenthout steeds beter in de wedstrijd. Na doorzetten van Bahram Ahmadiar kan Jack Dixon in de 35e minuut de 0-1 tegen de touwen duwen. Net voor de rust krijgt diezelfde Dixon een unieke kans op de 0-2, maar hij zet niet door wegens vermeend buitenspel. Ook in de tweede helft morst Herenthout met de kansen. Een sterk spelende Lode Holemans heeft tot twee keer toe de 0-2 aan de voet, maar telkens besluit hij onbesuisd over. Gelukkig voor Herenthout missen ook de spitsen van Zoersel (sic) de koelbloedigheid voor het doel en in de slotminuten moet KFC-doelman Robbe Bogaerts gevat uitkomen om Serge-Mpuisa Sebastiao het scoren te beletten.
Uiteindelijk wint Herenthout oververdiend en heeft het tegen Bevel (13/4) genoeg aan één puntje om kampioen te spelen. Supporters op post!