dinsdag 15 april 2014

Scholieren van KFC kampioen, eerste ploeg pakt ticket voor eindronde!

De scholieren van KFC Herenthout pakten zondag de titel. Op de slotdag van de competitie gingen de jongens van trainer Ronny Van De Sande, délégué Domien Lemmens en verzorger Eddy Verschueren winnen op het veld van Bevel met 0-1. ’s Namiddags volgde de eerste ploeg hun goede voorbeeld en plaatste zich voor de eindronde.

Onze jongens spelen zeker niet hun beste wedstrijd. Daarvoor is hun spel iets te slordig. In de eerste helft wordt dan ook nauwelijks een duel gewonnen. Komt het door de titelstress? Hoogstwaarschijnlijk wel. Wie hoopt dat het vroege doelpunt van Jaimy Verhulsel bevrijdend werkt, komt bedrogen uit. Herenthout blijft de foutjes opstapelen. Gelukkig dreigt de thuisploeg enkel met vrijschoppen. Neen, de wedstrijd op Bevel is er zeker geen voor hartlijders.
Goed halfweg de tweede helft steken de jongens van trainer Van De Sande hun neus opnieuw aan het venster. Na een hoekschop van Michiel Snijers treft Veron Verbruggen de paal. De rebound van Lode Holemans gaat over. Veron en Lode mogen dan misschien wel de jongsten van het pak zijn, zij zijn al heel het seizoen bij de sterkhouders van onze kampioenenploeg. Het is het signaal voor Herenthout om nog een tandje bij te steken. Een schot van Jaimy Verhulsel van net buiten de zestien, verdient beter en scheert rakelings de kruising. Even later schuift een slimme Jordan Nauwelaerts, die in de gaten heeft dat de keeper van Bevel te ver uit zijn doel staat, de bal maar net naast.
Vijf minuten voor tijd mag Yarrid Van De Sande invallen. Een emotioneel moment, want in de voorbereiding raakte Yarrid geblesseerd waardoor hij heel het seizoen langs de zijlijn moest toekijken. Onze jongens houden het spannend tot de laatste minuut. Bevel kan nog één keer dreigen met een vrijschop, zowat hun enigste wapenfeit in de tweede helft. Herenthout speelt volwassen uit en is verdiend kampioen. De ontlading is enorm. Niet in het minst bij de jarige Domien Lemmens, die zijn tiende jaar als délégué bekroond ziet met een titel. “Dit is het mooiste cadeau dat iemand zich kan wensen”, weet hij met de tranen in de ogen.
Na het obligate feestje langs de zijlijn, waarbij de schuimwijn rijkelijk spuit, richten de spelers zich tot de talrijk meegereisde supporters. Wij tellen er vlotjes 100, de ordediensten houden het bij 75 stuks. In de namiddag gaat het feestje verder onder de eigen kerktoren, in De Lux en De Kroon.
13 april 2014: een dag om nooit te vergeten. Merci Ronny, merci!

EERSTE PLOEG PLAATS ZICH VOOR EINDRONDE
De wedstrijd begint met enkele lichte prikken van Ezaart, een tweetal afstandsschoten van ver, maar deze zijn te zwak om doelman Oorts te verontrusten. Verder is het wachten tot de 21ste minuut wanneer Yannick Janssens een strak afstandsschot op doel afvuurt, maar de Ezaartdoelman pakt met 1 hand. Op het halfuur krijgt Ezaart een reuzekans om op voorsprong te komen. Nick Janssen met de bal tot tegen de doellijn loopt en perfect teruglegt op de aanstormede Cuyvers. Deze verslikt zich in de “binnenlegger” en strompelt over de hobbelende bal. Het is aan de overkant dat er echter gescoord wordt wanneer Sven Stesses een vrijschop op het hoofd schildert van de inkomende Filip Thijs. Deze kopt de bal perfect tegen de netten: 0-1 (32’). De vreugde is van korte duur want 5 minuten later legt opnieuw Nick Janssen de bal achteruit vanaf de doellijn en dit keer is het wel raak voor Ezaart, want de aankomende Yannick Cuyvers tikt de 1-1 simpel binnen: 1-1 (37’). Vlak na deze gelijkmaker krijgt Stef Van Dael een uitgelezen kans om Herenthout opnieuw op voorsprong te brengen, maar hij stuit op de goed uitkomende doelman Essers. Ook Ezaart dreigt nog met wat geharrewar voor het Herenthoutdoel waarbij de bal uiteindelijk in corner belandt, welke nipt wordt over gekopt.
Trainer Van Looy heeft zijn manschappen onder de rust blijkbaar nog eens duidelijk gemaakt dat enkel bij een overwinning KFC rechtstreeks naar de eindronde voor promotie gaat. En dit werd goed opgepikt want roodgroen schakelt een versnelling hoger. Stef Van Dael krijgt al na enkele minuten een mooie kans wanneer hij alleen voor de doelman verschijnt, maar hoog over knalt. Maar Herenthout wordt beloond voor de noeste arbeid wanneer Yannick Janssens, na wat geharrewar, de bal laag binnentrapt: 1-2 (62’). Ezaart kan daarentegen enkel nog dreigen via een bedrijvige Cuyvers die alleen op doelman Oorts afstormt. Ken is echter goed uitgekomen en komt gepast tussen. Even later krijgt een hard werkende Stef Van Dael nog 2 mooie kansen, één schot wordt afgeblokt en bij het andere gaat de Ezaartdoelman goed plat. Maar 10 minuten voor tijd legt diezelfde Stef Van Dael de eindcijfers vast wanneer hij, op assist van Yannick Janssens, de doelman kan omspelen en vanuit een scherpe hoek met links de 1-3 binnenschiet: 1-3 (80’).
“Het was een verdiende zege in een spannende wedstrijd”, vertelt Stef Van Dael vandaag in de krant. “Oevel stond blijkbaar voor, maar dat wisten niet. De ontlading was enorm groot bij ons. Alles wat er nu bijkomt is mooi meegenomen”, aldus Van Dael, die ook volgend jaar nog bij Herenthout speelt. “Ik ben hier graag en wil niet vertrekken. We hebben een mooi seizoen achter de rug en wie weet waar eindigt het nog.”
Met deze overwinning is KFC Herenthout zeker van een ticket voor de eindronde. De loting van deze eindronde is aanstaande donderdag om 20 uur in het bondsgebouw te Wommelgem.