woensdag 9 april 2014

Vermoedelijke homejacker in beroep vrijgesproken

Het Hof van Beroep in Antwerpen heeft Jan D.R. (54) uit Mortsel vrijgesproken van een homejacking in Herenthout. In eerste aanleg had hij daar nog zes jaar cel voor gekregen.

In februari 2011 drongen twee mannen binnen bij een juweliersgezin, waar alleen de vrouw van de juwelier en haar zoon aanwezig waren. De overvallers bedreigden zijn vrouw met een vuurwapen en bonden haar vast met tape. De mannen gingen er uiteindelijk vandoor met 387.000 euro aan juwelen, 25.000 euro cash en enkele dure handtassen.
De strafrechtbank had Jan D.R. in september 2012 zes jaar cel gegeven, maar het hof vond dat er te weinig aanwijzingen waren voor zijn betrokkenheid. Zijn kompaan Christof C. (34) had eerst immers iemand anders als mededader aangeduid. Ook de camerabeelden en het telefonie-onderzoek gaven geen uitsluitsel. Bovendien werd bij D.R. geen buit aangetroffen en uit het financieel onderzoek bleek evenmin dat hij na de feiten over veel geld beschikte. Sterker nog: hij had in juni 2011 zelf geld moeten lenen van Christof C.
Het hof sprak D.R. bijgevolg vrij. Ook Christof C. ging in beroep tegen de zes jaar cel die hij had gekregen, maar hij ving bot.

Geen opmerkingen: