donderdag 8 mei 2014

KFC Herenthout in tweede provinciale?

Nu zondag weten we of KFC Herenthout volgend seizoen in tweede provinciale voetbalt. De roodgroenen plaatsten zich afgelopen zondag, na een 1-4 overwinning op Flandria, immers voor twee ultieme barrageduels tegen Bouwel-killer KFC Putte.

Van de steile ambities — promoveren naar tweede provinciale — bleef begin november nochtans weinig over. Maar de jongens van trainer Wim Van Looy herpakten zich en dankzij een sterke tweede periode waarin 20 op 30 werd gehaald (enkel Retie deed beter) én een fantastische eindspurt, staat de club nu op een zucht van tweede provinciale. “Onder het motto ‘niets moet, alles kan’ zullen we de komende twee wedstrijden moeten afwachten, want een pronostiek is niet aan de orde”, zegt voorzitter Jan Willems op nieuwsblad.be. “We gaan gewoon ons best doen, daarna zie we wel.”
Tweede provinciale of niet, voor volgend seizoen trok het stamnummer 683 alvast zeven nieuwe spelers aan: Dimitri Roofthooft (OG Vorselaar), Steven Goeleven en Dimitri Willems (Grasheide), Gunther Bluys (SKS Herentals), Alexander Goor (Kempen), Jan-Frederick Hendrickx (Noordstar) en Kevin Torfs (Booischot). Voor Torfs betekent de transfer een terugkeer naar het moedernest.
En er worden niet alleen nieuwe spelers aangetrokken. “Het is ook belangrijk dat we onze eigen jeugd een kans kunnen geven”, weet René De Combes. “Bij de U17 is Herenthout kampioen gespeeld en ook daar zit behoorlijk wat talent om het eerste elftal te vervoegen.”
Als KFC Herenthout doorstoot naar tweede provinciale, zal ook de nieuwe voetbalaccommodatie welkom zijn. Al is het nog zeker wachten tot 2016, wanneer de club zijn honderdjarig bestaan viert, om mogelijk een eerste wedstrijd op de nieuwe terreinen te kunnen spelen. “De architect legt de laatste hand aan het lastenboek en misschien hebben we dan halfweg juni de plannen in handen”, aldus een hoopvolle voorzitter.
Het bestuur, dat onlangs nog werd uitgebreid met Walter Van Olmen, wil de club nu stap voor stap gezonder én beter maken. “Een goed resultaat neerzetten en zorgeloos meedraaien in de middenmoot van tweede provinciale, dat zijn onze objectieven”, klinkt het.
Maar eerst moet er natuurlijk nog gesjot worden. Vanavond trekt KFC naar Putte, zondag is er de terugwedstrijd aan de Cardijnlaan. Supporters op post! (Bron: Het Nieuwsblad)

Donderdag 8 mei om 19.00 uur: KFC Putte - KFC Herenthout
Zondag 11 mei om 15.00 uur: KFC Herenthout - KFC Putte.


Het bestuur van links naar rechts: Jos Mans, Walter Van Olmen, Louis Janssens, René De Combes, René Willems, Jan Willems en Peter Horemans. Jos Heylen ontbreekt. (Foto: Martin Lieckens)

Geen opmerkingen: