maandag 12 mei 2014

KFC Herenthout naar tweede provinciale!

Na winst op het terrein van Putte (1-4) afgelopen donderdag, leek KFC Herenthout zich met de vingers in de neus te zullen plaatsen voor tweede provinciale. Maar het spookte gisteren aan de Cardijnlaan. Ondanks het 1-3 verlies mag KFC zich toch opmaken voor tweede provinciale.

De 1-0 van Stijn Luyten op het kwartier kwam op bestelling. Maar Herenthout speelde te krampachtig en net als tijdens de heenwedstrijd had Putte het betere van het spel.
Na de koffie staken de bezoekers een tandje bij. Via een owngoal werd het al snel 1-1. Spruyt lukte de 1-2 en even later belandde de bal via een voet van een thuisverdediger achter een verbaasde doelman Ken Oorts: 1-3. Herenthout kreeg het even moeilijk maar herstelde het evenwicht en kreeg zelfs kansen.
Toch bleef het voor de thuisploeg bibberen tot in de allerlaatste seconde. Het laatste fluitsignaal zorgde voor een enorme ontlading, zowel bij bestuur en spelers als bij supporters. Champagne vloeide rijkelijk en een occasionele striker maakte een rondje op het plein. Sven Stesses kreeg na afloop de gouden schoen als meest verdienstelijkste speler. Hij haalde het voor spelmaker Yannick Janssens en doelman Ken Oorts. Achteraf werd er in de wandelgangen gefluisterd dat Putte 4.000 euro veil had voor promotie naar tweede provinciale.
Trainer Wim Van Looy verlaat KFC dus langs de grote poort. Opvolger Nico Janssens wacht een zware opdracht ...
(Foto’s: Martin Lieckens)

Geen opmerkingen: