donderdag 15 mei 2014

Kidsdag in de bib

Gisteren organiseerde de Herenthoutse bib haar 8e Kidsdag. De namiddag stond volledig in het teken van ‘Gevaar’, het thema van jeugdboekenweek 2014.

De 96 deelnemers aan de leesactie werden samen met hun (groot)ouders uitgenodigd om langs te komen in de bib. “Op die manier wilden wij hun bedanken omdat zij alle opdrachtjes rond het thema van de jeugdboekenweek hadden uitgevoerd”, aldus bibliothecaris Joris Peeters. “Er stond een drankje voor ze klaar en elke deelnemer kreeg een prachtig geschenkboek.” Het bibliotheekteam had animatie voorzien en die stond in het teken van — hoe kan het anders — gevaar!
Loket Kids & Co stelde in het leeslokaal hun spel-o-theek in de kijker, met superleuke gezelschapsspelen voor kinderen van 1 tot 12 jaar. Deze kunnen gratis worden uitgeleend via de Dienst Opvoedingsondersteuning. Ouders kunnen bij hun ook terecht voor al hun vragen, pedagogische boeken en folders over opvoeding en ontwikkeling van kinderen.

TENTOONSTELLING
Tot zondag 15 juni kan je in de kelder van de bibliotheek en in de jeugdbibliotheek de teken- en knutselwerkjes bewonderen van alle 96 deelnemertjes aan de leesactie. Aan deze tentoonstelling is op haar beurt weer een wedstrijdvraag verbonden waarmee de bezoekers opnieuw een geschenk kunnen winnen.

Geen opmerkingen: