woensdag 28 mei 2014

Pater Johan zegent Clamotte Rock

Als het van pater Johan afhangt, belooft de zeventiende editie van Clamotte Rock eentje te worden met heel veel sfeer en mooi weer. De pater van de Abdij van Tongerlo zakte maandagavond speciaal naar Oosterhoven af voor een heuse weiwijding.

“Voor we met ons festival van start gaan, hebben we jaarlijks de traditie om een klein bezinningsmoment te houden. Dit jaar vragen we voor het eerst de hulp van pater Johan van de Abdij van Tongerlo”, zei Sander Ooms gisteren in Het Laatste Nieuws.
Tijdens een korte muzikale mis sprak de pater zijn zegening uit over het festivalterrein en de tent. “Zegen ons, zegen deze plek. Dat ze een oord mag zijn van vriendschap, van liefde, van genegenheid, van bemoediging, van vreugde, van troost, van muziek. In de naam van de vader en de zoon en de heilige geest. Amen.” Stichtende woorden van pater Johan.
Na de zegening hielden de ‘Clamotters’ nog een regendans. Uiteraard om ervoor te zorgen dat het net droog blijft. “Hopelijk wordt het door de zegening vrijdag en zaterdag goed weer, want vorig jaar was het heel koud en dat merkten we aan het aantal bezoekers”, herinnert Sander Ooms zich nog.


Pater Johan en de organisatoren tijdens de zegening ... (Foto DLC)

Geen opmerkingen: