woensdag 14 mei 2014

Red Devils De Lux

Sinds kort is er in Herenthout een officieel erkende supportersclub van de Rode Duivels. Red Devils De Lux telt ondertussen 80 leden.

Door het succes van onze nationale voetbalploeg kreeg de overkoepelende supportersfederatie 1895 van de Rode Duivels enorm veel aanvragen tot oprichting van nieuwe supportersclubs over het hele land. Onder het enthousiasme van Eddy Heylen, Jozef Van De Poel, Stefan Van De Sande, Nick Van De Schoor en Dries Van Lancker werd in de loop van 2013 een aanvraag ingediend.
“Begin februari 2014 kwam het leuke nieuws dat onze aanvraag goedgekeurd was en dat we uitgenodigd werden op de Belgische Voetbalbond om het charter van de officieel erkende supportersclubs te ondertekenen en om een scholing te volgen omtrent het volledig nieuwe online platform dat opgezet is door en voor de supporters”, zegt Dries Van Lancker. “Na een tweetal inschrijvingsmomenten in ons lokaal Café Lux en een inschrijvingsmoment in Café Titanic, waar we nauw mee samenwerken, telt onze club momenteel een 80-tal leden.”
De Belgische Voetbalbond raadt supporters van de Rode Duivels aan om zich lid te maken van een erkende supportersclub. Tot zondag 18 mei kan je jezelf aan een voordelig tarief inschrijven voor de campagne van het EK 2016 in Frankrijk. Het lidgeld dat door de supportersfederatie gevraagd wordt, bedraagt 33 euro. Na 18 mei wordt dit opgetrokken tot 40 euro. “In ruil voor dit lidgeld biedt de supportersfederatie aan de leden enkele voordelen: een verzekering, een supportersbox (met o.a. sjaal, pin, vaandeltje,lidkaart ...), voorrang bij thuiswedstrijden, kansen op uitwedstrijden, en kortingen bij enkele partners en op de webshop Belgian Red Devils. Als Herenthoutse supportersclub houden we dit lidgeld op 33 euro en vragen we geen extra bijdrage voor onze eigen clubkas.”
Op zaterdag 17 mei organiseert de supportersclub een inschrijvingsmoment in Café Lux. “Wie zich wenst in te schrijven, dient zijn elektronische identiteitskaart mee te brengen om de registratie te kunnen uitvoeren. We raden iedereen die graag een thuismatch of een match op verplaatsing van onze Rode Duivels wenst bij te wonen, aan om zich zaterdagavond te komen inschrijven. De matchen van de Rode Duivels tijdens het komende WK kunnen live en integraal bekeken worden op groot scherm in de zaal van Café Lux. De toegang is volledig gratis. Iedereen is dus welkom.”
Er er is meer. Voetbalgoden Jean-Marie Pfaff en Jan Ceulemans ontvangen zaterdag in de Lux het boek ‘Brazil 2014’. Auteurs François Colin en Raf Willems schreven een boek over de nakende wereldcup. Beide auteurs zetten ook hun schouders onder de wereldbeker voor straatkinderen. Het project helpt Braziliaanse kinderen aan een betere toekomst via voetbal. De persconferentie met Pfaff en Ceulemans start om 13.30 uur.

Info >>> E-post of telefonisch via 0493-69 18 69.

Geen opmerkingen: