zaterdag 17 mei 2014

Sons Of Lioth niet naar Graspop Metal Meeting

Tien weken lang hebben ze gestreden om de eerste plaats in de Buzz Chart, 10 weken lang hebben ze vrienden, familie en fans dag en nacht gestalked om hun deelname aan Red Bull Bedroom Jam te delen, liken en sharen... De bands hadden er alles voor over om een felbegeerde podiumplek op twee van Belgiës grootste festivals te winnen: Dour Festival en Graspop Metal Meeting! Onder de deelnemers ook Sons Of Lioth.

Vorige week zaterdag hebben de tien Red Bull Bedroom Jam-finalisten, voor een fanatiek publiek in de Antwerpse Trix, het beste van zichzelf gegeven voor het kritische oog, maar vooral de kritische oren van de professionele jury a.k.a. ‘The Boardroom’. Speciaal voor de gelegenheid werden ze versterkt door een voorzitter om u tegen te zeggen, namelijk Franky DSVD, frontman van Channel Zero.
Franky was aangenaam verrast door het niveau van deze competitie. “Als je weet dat sommige bands pas enkele maanden samen zijn en hier vandaag met zoveel présence en technische bravoure het podium op komen, dan neem ik daar mijn hoed voor af. De selectie was dus niet eenvoudig, maar een jury moet keuzes maken!”
Jammer genoeg viel die keuze niet op Sons Of Lioth. Graspop Metal Meeting zal zijn affiche mogen aanvullen met de metalbands Knives To A Gunfight, Atmospheres en Temptations for the Weak, terwijl Dour Festival de reggae boys van Atomic Spliff en wild card Brutus zal ontvangen.


Sons Of Lioth ...


... en de vijf winnaars ...

Geen opmerkingen: