maandag 26 mei 2014

Turnkring Blijf Jong gaat voor kwaliteitslabel

Turnkring Blijf Jong gaat begin september voor het behalen het kwaliteitslabel van de Vlaamse Gymnastiekfederatie. Q4Gym staat voor kwaliteit in de gymnastiek, het is een kwaliteitsinstrument dat ontwikkeld werd door de GymnastiekFederatie Vlaanderen.

Voorzitter Marc Van Kerckhoven: “Turnkring Blijf Jong is verplicht om terug een Q4Gym te laten doen, waarbij gans de clubwerking wordt doorgelicht. Het algemeen beleid, interne communicatie, externe communicatie, clubsfeer en clubcultuur, clubbestuur en organisatie, trainersbeleid, effectiviteit, recreatieve werking en competitieve werking worden bekeken.”
Op de audit gaan meerdere bestuursleden aanwezig moeten zijn en worden systematisch alle criteria die bijdragen tot een betere clubwerking overlopen en besproken. “Na de doorlichting wordt turnkring Blijf Jong op de hoogte gebracht van het resultaat en krijgt het van deze audit een verslag. In dit verslag gaan adviezen en verwijzingen staan om de kwaliteit van onze clubwerking te kunnen verbeteren. Gelukkig moet de club niet zelf instaan voor de kostprijs van de audit. De kostprijs van 850 euro wordt gesubsidieerd door het jeugdsportfonds.”
Als turnkring Blijf Jong slaagt in deze doorlichting hangen daar enkele voordelen aan vast: mogelijkheid tot deelname aan wedstrijden; een gepersonaliseerd Q4Gym-certificaat; aanspraak op werkingssubsidies; behoud van het label voor 4 jaar; voorrang op het organiseren van wedstrijden. Bovendien wordt de gemeentelijke sportdienst op de hoogte gebracht
Om het kwaliteitslabel te behalen, moet de totaalscore minstens 60% bedragen. Van Kerckhoven heeft er alvast een goed oog in. “Onze turnkring heeft in het verleden al meerdere doorlichtingen laten doen, waardoor we telkens onze werking hebben kunnen optimaliseren. Ook nu verwachten we een positief resultaat!”

Geen opmerkingen: