maandag 19 mei 2014

Wegenwerken zorgen voor ongenoegen

Sinds enkele weken worden er aan verschillende wegen in ons dorp herstellingen uitgevoerd. Zowel op de Herentalse Steenweg als op de Bevelse Steenweg wordt het wegdek op verschillende plaatsen voorzien van een verse laag beton. Niet zonder gevaar, want autobestuurders moeten er meerdere hindernissen na elkaar nemen.

Afgelopen vrijdag was het prijs op de Bevelse Steenweg. Een wagen reed in op de signalisatie. Het voertuig wam in een uitgebroken betonvak terecht en werd er opnieuw uit gekatapulteerd. Wellicht had de bestuurder de signalisatie veel te laat gezien. De wagen liep enorme schade op. De brandweer kwam ter plaatse om de brokken op te ruimen. Deze lagen over verschillende tientallen meters verspreid.
Buurtbewoners klagen over de manier van aanpak. “Waarom worden er geen verkeerslichten geplaatst en moeten de automobilisten zelf maar inschatten hoe ze de werken passeren? Gelukkig is er geen menselijk leed bij dit incident, maar hopelijk kan er alsnog ingegrepen worden voor er gewonden vallen”, stelt een buurtbewoner op nieuwsblad.be.
Op de Herentalse Steenweg hetzelfde liedje. Op Facebook zorgde de traag hard wordende betonvakken voor enige hilariteit. Erger was dat er daar met het feest van de arbeid geen signalisatie brandde. Best gevaarlijk want er hing toen een dichte mist. Kan ongetwijfeld beter!

Geen opmerkingen: