zaterdag 17 mei 2014

Wim Van Looy spreekt

Herenthout mag zich opmaken voor de start in tweede provinciale. De 1-3-eindscore vorige zondag tegen Putte was net voldoende om de promotie binnen te halen. Trainer Wim Van Looy, die als assistent naar Lyra trekt, kan met opgeheven hoofd de club verlaten.

Nochtans liet de slechte competitiestart niet vermoeden dat KFC een rol van betekenis zou spelen in de eindfase. “Bij de aanvang van het seizoen werd Herenthout door niemand naar voren geschoven als titel- of promotiekandidaat”, vertelt trainer Wim Van Looy deze week in Het Nieuwsblad. “We kenden een prima voorbereiding, maar in de eerste competitiewedstrijden liep het voor geen meter. In de tweede periode hebben we ons serieus herpakt. Met opnieuw een hoge score in de eindfase zaten we plots in de eindronde.”
Thuis haalde de ploeg van Van Looy slechts een punt tegen Flandria. “Maar onze twee wedstrijden op verplaatsing leverden acht goals op. In de heenwedstrijd op Putte stond het 1-3. Ik heb de jongens nog aangepord voor een vierde treffer. Die laatste goal gaf de doorslag in de eindafrekening”, weet Van Looy.
Voor de terugwedstrijd kon Van Looy geen beroep doen op enkele basisspelers, die een voetbaltrip naar Liverpool hadden gepland. “Ik heb die spelers nog trachten te overtuigen om niet te gaan. Maar de reis stond vast en wie had gedacht dat we de eindronde gingen spelen.”
De terugwedstrijd tegen Putte begon perfect met een vroeg doelpunt van Luyten. “Pas rond het uur kwam Putte opzetten en in het slotkwartier stond het 1-3. Nadien bleek hoe belangrijk ons vierde doelpunt op Putte wel was.”
Het bestuur van KFC heeft ondertussen al voor versterking gezorgd en topscoorder Sven Stesses blijft. Met Ward Wouters, Filip Thys en Glen Geysen gaan er slecht drie jongens weg. Van Looy ziet echter geen problemen. “Herenthout heeft een jonge ploeg met een sterke as. En opvolger Nico Janssens heeft veel voetbalervaring.”
Over zijn vertrek zegt Van Looy nog het volgende: “Samen met het bestuur nam ik al een tijd geleden de beslissing om weg te gaan. Ik word assistent-trainer bij Lyra en ontmoet daar nog heel wat oude bekenden.”

Herenthout viert de promotie op 6 juni met een fuif in de kantine van KFC Herenthout. DB De Witte Stilte speelt van 21 uur ten dans. En vandaag organiseren de dames van KFC een kampioenenfuif naar aanleiding van hun behaalde titel. Iedereen is welkom in café ’t Punt vanaf 13 uur.

Geen opmerkingen: