zaterdag 14 juni 2014

Keizer Stan II van ’t straat

Het Herenthoutse carnavalgebeuren kende gisteren zowaar een zomerse opflakkering. In de Lakenhal in Herentals trouwde Keizer Stan II namelijk met zijn Heidi. Het jawoord kwam er twee dagen nadat Stan 70 werd.

“Ik ben nooit eerder getrouwd geweest”, vertelt Stan vandaag in de krant. “Maar de relatie met Heidi (61) houdt al wel zo’n 20 jaar stand. Ik vertelde ooit aan vrienden dat ik zou trouwen 50 jaar nadat ik prins carnaval ben geweest. Dat zou dan over twee jaar zijn. Maar ik ben nu eenmaal op een leeftijd gekomen waarop je aantal zaken maar beter kan regelen en daarom staan we dus op het stadhuis.”
Dat Stan een lolbroek is, mocht ook burgemeester Jan Peeters (SP.A) ondervinden. “Hoeveel plaats is er daar in voor kinderen?”, grapte Stan toen de burgervader hem het trouwboekje overhandigde. Volgens Peeters moest de keizer zich geen zorgen maken. “Als het vol geraakt, kunnen er altijd blaadjes bij in geniet worden.”
Bij het buitenkomen werd het gelukkige paar toegejuicht door collega-keizers en prinsen van carnavalvereniging Peer Stoet. Zij verzamelden gisteren om 13 uur in café Molenhuis, om even later samen met een bus van De Lijn de verplaatsing richting Herentals te maken. Uiteraard werd er een hymne en een enthousiast ‘ein prosit’ gezongen, waarop het ‘jonge paar’ zowaar begon te dansen. Een en ander zorgde op de Grote Markt voor een carnavalssfeer die je in de Keizerstede zelfs tijdens de echte carnavalsperiode maar met mondjesmaat kan smaken.
Na de burgerlijke plechtigheid gingen Stan en Heidi lekker dineren met familie en getuigen. Het grote feest is over twee jaar ...

Geen opmerkingen: