zondag 15 juni 2014

Maatjes

Bij visgroothandel Arijs aan de Atealaan zijn afgelopen donderdag de eerste Noorse maatjes gearriveerd. De kwaliteit van de maatjesharing is naar verluidt voortreffelijk.

Zaakvoerder Walter Arijs op nnieuws.be: “Biologen van de EU-Commissie bepalen wanneer juist de haringen mogen gevangen worden. Door het uitzonderlijk voorjaar is de haring nu goed vet en lekker mals. Het vele zonlicht van de laatste twee weken heeft gezorgd voor veel voedsel in zee, waardoor de haring goed heeft kunnen gedijen. Ze hebben meer dan 35% vetgehalte, dat is superbe.”
De maatjesharing van Arijs wordt in de noordoostelijke regio van de Atlantische Oceaan gevangen, in Noorse en Deense wateren. “Meteen na de vangst worden de maatjes op -40 °C op het schip ingevroren. Ze worden hier bij ons met de hand gekuist. Zo blijft de typische smaak behouden. Eigenlijk is de Hollandse Nieuwe een stuk folklore geworden. Maar de Noorse vangsten leveren de betere kwaliteit. Maatjesharing bevat veel Omega3 en is heel gezond.”
Over vier weken gaat het nieuwe mosselseizoen van start. De kwaliteit van de maatjesharing doet alvast het beste verhopen.

Geen opmerkingen: