woensdag 3 september 2014

WK kickboksen in Londen

Van maandag 25 augustus tot zaterdag 30 augustus vond in Londen het wereldkampioenschap semi- en light-contact kickboxing plaats. HKV kwam met drie gedelegeerden op de mat.

Fille Geerts mag dinsdag als eerst starten in semi-contact en wint knap met 6-1 van Noord Ierland. In de halve finale gaat Duitsland in een spannende wedstrijd met 7-6 voor de bijl! Fille mag op zaterdag de finale vechten en pakt na een superspannend duel met 9-7 de wereldtitel mee naar Herenthout.
Bono Harzé start aarzelend aan zijn eerste kamp maar kan zijn achterstand ombuigen tot 9-5 winst tegen Oostenrijk. In de halve finale geeft hij tegen Wales een voorsprong uit handen en moet vrede nemen met brons.
In het light-contact kan Fille zich op woensdag niet plaatsen tegen Noord Ierland, met nipt verlies (split decision). Bono start geblesseerd in de light-reeks maar weet tegen een goede Canadees toch het laken naar zich toe te trekken en plaats zich voor de halve finale. Ondanks een hevige pijn in de heup, komt Bono halverwege de kamp toch op dreef maar dit blijkt te laat en weg finaleplaats. Brons is opnieuw zijn deel.
Als laatste maakt zaterdagmiddag coach Tom Harzé na twee jaar blessureleed zijn comeback in de open gewichtsklasse semi-contact. Een en ander verloopt verrassend goed en Tom wint zijn eerste kamp met 10-8, de kwartfinale verliest hij dan met 6-4.

Geen opmerkingen: