woensdag 25 februari 2015

Belpop Bonanza Bis @ De Mol

Jan Delvaux en Jimmy Dewit a.k.a. DJ Bobby Ewing zijn gepassioneerd door Belgische popmuziek. In 2013 maakten ze er zelfs een theatershow over, die met Belpop Bonanza Bis nu een vervolg heeft gekregen. Op donderdag 12 februari stonden ze ermee in CC De Mol in Lier. En onze man was erbij ...

Als twee apostels van de Belpop verschenen Delvaux en Dewit op het podium, beiden met een brandende paaskaars in de hand. God was nabij. De ene keer in de gedaante van Milo De Coster, die Liliane Saint-Pierre (née Liliane Louise Keuninckx) begin jaren 70 deed schitteren in de bijbelmusical ‘Glory Halleluja 2000’ van Group Miloscope. Een andere keer in die van Pater Pax, de ontdekker van Paul Severs (& The Criminals).
Maar ook de duivel was nooit veraf. In diezelfde persoon van impresario Milo De Coster bijvoorbeeld. Of in die van Sylvain Tack, oprichter van de legendarische zeezender Radio Mi Amigo, uitvinder van de Suzy wafel (!) en cannabisboer avant la lettre. Zelfs Ozzy Osbourne en Tony Iommi van Black Sabbath kwamen aan bod.

SEXUAL HEALING IN BELGIË
Delvaux en Dewit putten gepassioneerd uit de rijke anekdotiek van muziekland België. Passeerden middels plaatjes en videofragmenten o.a. ook de revue: fanreispaus Salim Seghers (die eigenlijk Jos Aerts heet), Django Reinhardt, Raymond van het Groenewoud en vader Nico Gomez én Tars Lootens, die met zijn Roland TR-808 aan de basis lag van de wereldhit ‘Sexual Healing’ van Marvin Gaye. “Als je er nog zo eentje op zolder hebt liggen en je weet niet wat ermee te doen, laat het ons weten en we komen je er graag van afhelpen”, wisten de twee verlossers, die er meteen ook voor ijverden om ‘Sexual Healing’ de lijst 100 op 1 in te stemmen
Tussendoor brandde het tweetal ook een kaars voor een rist (onbekende) sessiemuzikanten, die in de jaren 70 tekenden voor enkele onvervalste poppareltjes. Hun nummers sierden veelal b-kantjes maar verdienen volgens Delvaux en Dewit meer dan een voetnoot in de Belgische popmuziek.
Afsluiten deden ze met ‘België’ van Het Goede Doel. Of toch weer niet. Ze hekelden de arrogantie van de Hollanders, die in ‘Luxemburg’, de Engelse bewerking van hun grootste hit, schaamteloos de tekst “Can’t go to Belgium, it doesn’t exist” binnen hadden gesmokkeld.
Naar verluidt plannen Delvaux en Dewit in het najaar enkele light-optredens. Light wil zeggen: zonder overweldigende lichtshow, onversterkt en met (breedbeeld-)tv i.p.v. een groot scherm. Ideaal voor Torekensschool!

GEHOORD EN GEZIEN >>> Belpop Bonanza Bis, CC De Mol in Lier, op donderdag 12 februari 2015

Geen opmerkingen: