zaterdag 20 juni 2015

Onze burgemeester op de fiets!

Burgemeester Roger Gabriëls (GBL) gaat de uitdaging aan om één week zoveel mogelijk verplaatsingen met de fiets te doen. De campagne ‘Burgemeester op de fiets’ wil Kempenaren aanzetten om meer verplaatsingen te doen met de fiets door de burgemeester uit te spelen als boegbeeld.

Kijk van 22 tot en met 28 juni uit naar onze burgemeester op de fiets en volg zijn goede voorbeeld. Benieuwd naar de fietservaringen? De burgemeester houdt een fietsdagboek bij dat zal verschijnen op onze gemeentelijke website.
Met de campagne wil de burgemeester zijn schepencollege, ambtenaren en alle inwoners stimuleren om meer verplaatsingen met de fiets te doen. “Eén dag per week met de fiets naar het werk, je kinderen met de fiets naar school brengen of met de fiets naar de bakker zijn kleine handelingen waardoor we allemaal het verschil kunnen maken”, aldus Gabriëls.
De campagne maakt deel uit van het streekproject Kempen2020, het engagement van de 29 Kempense burgemeesters om 20 procent CO2 te besparen tegen 2020. Mobiliteit is verantwoordelijk voor 22 procent van de CO2-uitstoot in de Kempen. Actie is dus nodig! Verschillende partners, waaronder IOK, Provincie Antwerpen en RESOC Kempen slaan de handen in elkaar om zoveel mogelijk Kempenaren op de fiets te krijgen.


Burgemeester Gabriëls geeft het goede voorbeeld!

Geen opmerkingen: