maandag 2 juli 2018

Herenthout Feest!

De festiviteiten naar aanleiding van de Vlaamse en de Nationale Feestdag worden ook dit jaar traditiegetrouw door gemeentebestuur en Cultuurraad georganiseerd. De PretCamionette, PaSta, Koninklijke Fanfare Sint-Pieter en Discobal National zorgen voor vertier.

Herenthout feest naar aanleiding van de Vlaamse Feestdag, met een rijkelijke brunch/picknick op zondag 8 juli (10-14 uur) in GOC Ter Voncke, met gratis animatie en vergezeld van swingende livemuziek van PaSta. Dit muzikaal duo, half bekend als 1/3 van Mee Draane, spreekt Huirtuits en zingt Nederlands.
Kaartjes voor de rijkelijke brunch zijn tot woensdag 4 juli te verkrijgen op Loket Vrije Tijd en in de krantenwinkels, aan 10 euro per volwassene. Kaartjes voor kinderen jonger dan 12 zijn gratis!
Ook zonder zo’n kaartje ben je uiteraard heel erg welkom vanaf 10 uur in (de tuin van) GOC Ter Voncke met een zelf meegebracht picknickpakket, of gewoon om iets te komen drinken en de sfeer op te snuiven. “Bij goed weer zetten we ons natuurlijk in de tuin. We voorzien een aantal tafels, maar nodigen je uit je picknickdekentje mee te brengen”, aldus Cultuurbeleidscoördinator Stijn Schroven.

NATIONALE FEESTDAG
Op 21 juli organiseert het gemeentebestuur in samenwerking met de Cultuurraad een gezellige avond op de verkeersvrij gemaakte Markt. De cafés zetten hun terrasjes buiten en aan de kiosk op het plein wordt u een hele avond op muziek getrakteerd.
Vanaf 19 uur speelt fanfare Sint-Pieter ten dans, en na een toespraak van onze burgemeester neemt Discobal National het podium over om er een ferme tricolore lap op te geven. Ambiance met énkel het allerbeste uit de Belgische muziekgeschiedenis!

Geen opmerkingen: