zaterdag 4 maart 2017

KFC Herenthout wint met 2-0 van KVV Duffel

KFC Herenthout heeft vorige week zaterdag tegen KVV Duffel drie belangrijke punten thuis weten te houden en blijft volgend jaar zo goed als zeker in tweede provinciale. Met dank aan Prins Kristof I en zijn nar Micha, die de aftrap kwamen geven.

De roodgroenen waren er erg op gebrand om de thuiswedstrijd tegen Duffel te winnen. Enkel met drie punten konden onze jongens een einde maken aan een moeilijke periode, waarin weinig punten konden worden gepakt en waarbij de ploeg stilaan afzakte naar de lagere regionen van het klassement.
Duffel startte sterk en stelde thuisdoelman Jonas Mathéés in het eerste kwartier meermaals op de proef. Mathéés stond echter pal en hield met een aantal knappe reddingen de nul op het bord.
Een ongeschreven voetbalwet zegt dat wie de kansen niet afmaakt het deksel op de neus krijgt. En dat was ook nu het geval. Aan de overkant was de eerste echte aanval van de thuisploeg meteen raak. Jonas Peeters kopte de vrijschop van Yannick Janssens perfect binnen: 1-0. De ontlading was groot en alle spelers liepen naar de bank om trainer Nico Janssens in hun vreugde te betrekken.
Ook in de 2e helft probeerden de bezoekers snel tegen te scoren maar zowel de verdediging als de doelman van Herenthout hielden stand. Tien minuten voor tijd onderschepte verdediger Stef Van Dael de bal, ging de solotoer op en na heerlijk samenspel over een aantal stations - een enkeling nam het woord futsalcombinatie in de mond - kon Stef Bruyninckx de geruststellende 2-0 intikken. De stoeters konden meteen aan een vervroegd carnavalfeestje beginnen.

GEEN CONTRACTVERLENGING
Na de 1-0 van Jonas Peeters liep iedereen naar trainer Nico Janssens. “Normaal, we komen uit een zwarte periode met weinig puntengewin en waar zowat alles tegenzat”, zegt Janssens hierover op nnieuws.be. “Die zwarte periode begon in de uitwedstrijd tegen Duffel en eindigde hopelijk vandaag tegen datzelfde Duffel.”
Trainer Janssens kreeg echter te horen dat zijn geplande contractverlenging niet doorgaat. Was een en ander vooraf al geweten en liepen zijn spelers daarom naar de bank? Het gerucht gaat dat Bart Michiels, momenteel trainer van K. Bevel FC, het volgend seizoen van Janssens overneemt. Herenthout versterkte zich ondertussen ook met Glenn Van Genechten, Philip De Winter en Michiel Buts. Zij komen allen over van eerste provincialer Heikant.


De 2-0 overwinning van Herenthout tegen VV Duffel deed iedereen bij de club deugd.


De 2-0 na een knappe collectieve aanval maakte de vreugde nog groter.

Geen opmerkingen: