donderdag 21 december 2017

Gestolen puppy’s terecht

Medewerkers van Dierenspeciaalzaak Christel waanden zich gisteren even in een Disneyfilm, toen bleek dat er drie puppy’s waren gestolen. De hondjes zijn ondertussen terecht. Ze werden door de daders achtergelaten in een bos nabij Camping Kempen in Lichtaart, waar ze werden gevonden door drie jonge veldrijders die aan het trainen waren.

De uitbaatster van Dierenspeciaalzaak Christel aan de Herentalsesteenweg kreeg woensdagnamiddag een klant over de vloer die in het Engels informatie vroeg over een hond. “Een geslaagde poging om me af te leiden”, zegt zaakvoerster Christel Huygen vandaag in de krant. “Wellicht zijn ondertussen twee medeplichtigen van die man ongezien naar de kelder gegaan. Daar zitten onze puppy’s.”
Enkele vaste klanten, die net de winkel hadden verlaten, zagen op de parking een bestelwagen met vreemde nummerplaten staan. Hun wantrouwen was gewekt, zeker toen ze daarna enkele personen uit de winkel zagen komen. “Ze hadden een rugzak bij die ze op een wat vreemde manier voor zich uit droegen”, vertelt Christel.
De bestelwagen vertrok maar de getuigen konden de nummerplaat noteren. Terug in de winkel bleek dat er drie puppy’s waren verdwenen. Het ging om een bordercollie, een maltezer en een shih-tzu.

DUIDELIJK SIGNALEMENT
Winkelmedewerkster Van De Moer begrijpt niet hoe dit kon gebeuren. “Ik ben maar even uit de kelder weg geweest. Wie steelt er nu hondjes? En hoe en waar gaan die terechtkomen?”
Gelukkig kon de politie met de nummerplaat van het voertuig waarmee de verdachten zich verplaatsten snel aan de slag. In de loop van de vooravond kon de politie in de buurt van Lichtaart drie personen oppakken. “Het duidelijke signalement heeft daar uiteraard toe bijgedragen”, zegt politiecommissaris Dirk Van Peer van politiezone Neteland. De opgepakte personen bleken de Britse nationaliteit te hebben.
De drie pups werden vandaag aangetroffen in Lichtaart. “We zijn blij dat onze klanten zo alert hebben gereageerd. Anders stonden we wellicht nog nergens.”


“Dankzij Politie Neteland, onze trouwe klanten An en Sofie en de jongens die ze in het bos hebben gevonden, hebben wij onze puppy’s terug!”, klinkt het opgelucht.


Joppe en Thur Leysen en Sander Vissenberg worden door de politie echte helden genoemd.

Geen opmerkingen: