maandag 15 januari 2018

Best of the rest

In de duinen van Koksijde werd gisterenmiddag gestreden voor de nationale driekleur in het veldrijden bij de vrouwen. Alweer stond er geen maat op wereldkampioene Sanne Cant. Haar negende titel op rij. Dorpsgenote Ellen Van Loy bewees nogmaals dat ze in België, na fenomeen Cant, de beste veldrijdster van het laatste decennium is met alweer een zilveren medaille. Het was ondertussen al haar achtste medaille op een BK in negen jaar tijd. Haar zesde zilveren, naast twee bronzen plakken.

Ellen had haar verwachtingen naar beneden bijgesteld, na een wat mindere periode voor haar en rekening houdend met het parcours en de stevige concurrentie. Maar ze reed alle twijfel en kritiek van de voorbije weken aan flarden in het zand van Koksijde. Haar start was niet super en een valpartij in de eerste ronde zette haar al van in het begin van de wedstrijd op achtervolgen. De snelle starters werden één voor één opgepikt en Ellen kon haar tweede plaats, na Sanne Cant, veiligstellen. “Is dit al mijn zevende BK-medaille? Dit is diegene die het meeste deugd doet. Vooraf had ik mezelf niet op de tweede plaats verwacht. De concurrentie op het Belgisch kampioenschap is gegroeid. Ik ga graag verder op mijn elan in de laatste crossmaand”, aldus Ellen op de site van Telenet Fidea Lions.
Jurgen Geyselings van Herenthouts Sportleven is onvoorwaardelijk fan. “Je begint dan wel eens te denken welk palmares Ellen bij elkaar gefietst zou hebben zonder een Sanne Cant in het peloton. Maar het is nu eenmaal met ... En met heel veel respect voor haar zelfs!”
De Bronzen medaille ging naar Loes Sels, het nichtje van Cant. Een volledig Kempens podium aan zee dus!

Geen opmerkingen: