dinsdag 23 januari 2018

Burgemeestersmarathon

Burgemeester Patrick Heremans (GBL) was gisterenochtend te gast in de grote Burgemeestersmarathon van Radio 2. Hij erkende dat heel wat dossiers vertraging hebben opgelopen, vooral dan wat de sites Serneels en Verheyen betreft. “Maar we hopen dat we de eerste werken aan die verschillende sites in de loop van de zomer kunnen opstarten, want we zitten echt in de eindfase van de voorbereidingen”, klinkt het.

Ook de nieuwe infrastructuur van KFC Herenthout komt aan bod. De schrik zit erin dat KFC zijn lening niet kan afbetalen. “Wij gaan ervan uit dat de club dat wel gaat doen. Wij hebben hierover trouwens duidelijke afspraken gemaakt”, weet Heremans. Sommigen beweren echter nu al dat een en ander niet gaat lukken. “Ik ga niet zo ver en geef hen alle kans. Maar natuurlijk, we moeten daar als gemeente op toezien en de zaak opvolgen en zien dat alles correct verloopt.”
’s Avonds op de gemeenteraad klinkt echter een ander verhaal. De gemeentelijke renteloze lening en subsidies van 800.000 euro zijn al een half jaar op en KFC zou nog voor 150.734 euro onbetaalde facturen hebben liggen. Bijkomende financiële borgen van de gemeente moeten de club nu redden ...

Geen opmerkingen: