zaterdag 12 mei 2018

Nieuwe look voor Clamotte Rock

De eerste dag van Clamotte Rock zit erop. En er zijn meteen records gebroken. Volgens organisator Sander Ooms, die er al van de allereerste editie bij is, stond er gisteren 2.000 man op de wei. De rest van het comité hield het bij 1.800. Hoe dan ook een knap resultaat en iets om fier op te zijn!

Voor de 22ste editie van het grootste kleine festival heeft het terrein trouwens een hele nieuwe look gekregen. “Voor de eerste keer is onze indeling 180 graden gedraaid”, zei Sander Ooms aan de vooravond van het festival in Het Laatste Nieuws. “De grote open vlakte naast ons terrein dient nu als parking en als backstage voor de artiesten.”
Clamotte Rock heeft een groot podium in de tent, Le Jardin en de Back To Basic-stage. “Dat laatste podium is eigenlijk een kleine arena op het terrein waar 100 mensen kunnen dansen op tragere beats”, zegt Sander.
Voor de rest niets nieuws onder de zon. Het festival draait als vanouds op vrijwilligers. Met meer dan 200 zijn ze om er weer een geweldig festivalweekend van te maken. “Onze vrijwilligers werken enorm hard, daar zijn we heel fier op. Negen daarvan buigen zich over de organisatie en de affiche, maar iedereen voelt zich verantwoordelijk en heeft zijn eigen taak.”

BART VERVANGT BILL
Omwille van ernstige gezondheidsredenen van broer Bert, moest Big Bill zijn optreden op Clamotte gisteren te elfder ure afzeggen. De organisatie speelde kort op de bal en vond met Kempenzoon Bart Buls last minute nog een vervanger met dezelfde initialen!
Bart stond op het Clamotte-podium met o.a. Eric Bosteels op drums en Levi Verheijen op bass. Rode draad doorheen zijn set waren nummers uit zijn onlangs verschenen debuutplaat ‘Parallel Minds’. Uitschieters waren de covers ‘Don’t Look Back in Anger’ (Oasis) en ‘All Along the Watchtower’ (Bob Dylan).

GAAN MET DIE BANAAN
Red Zebra zorgde volgens onze spreekwoordelijke man -een vrouw in dit geval- voor het beste concert van de avond, met in de hoofdrollen enkele vintage keukenhanddoeken, een banaan en natuurlijk zanger Peter Slabbynck.
Naast Slabbynck stonden er met gitarist Chris ‘Hazy’ De Neve en bassist Sam Claeys nog twee andere originele groepsleden op het podium. Prijsbeesten waren -natuurlijk- ‘I can't Live in a Living Room’, net nog op nummer 3 geëindigd in de 100 van Eigen Kweek op Studio Brussel, ‘Shadows of Doubt’ waarin een stukje ‘This Is Not a Love Song’ van PIL verborgen zat en ‘Winning’ van The Sound.

DISSONANT LAWAAI
Marcel Vanthilt kwam op Clamotte zijn nieuwe plaat ‘CA$HCA$H’ voorstellen. Die plaat is een ode aan het leven geworden. Want Marcel staat nog heel scherp, wars van alle trends vaart hij zijn eigen koers. “Muzikaal gezien woon ik moederziel alleen op een piepklein eilandje, en daar voel ik me geweldig comfortabel bij”, zei hij hierover onlangs nog in HUMO. En ook op Clamotte deed Marcel zijn eigen ding. Vanthilt werd op het podium geflankeerd door Ad Cominotto (keyboards & Moog), David Vandenborn (programming, keyboards & special effects) en Leen Diependaele (zang, loopstation, keyboards). Resultaat: een stevige set met veel synthesizers en dissonant lawaai. Op de setlist stonden naast nieuw werk zoals ‘Gouden Cadillac’ met ‘De Dag Dat Het Zonlicht Niet Meer Scheen’ en ‘Death Disco’ ook enkele nummers van Arbeid Adelt!. Met covers van onder andere TC Matic en Nacht Und Nebel bracht Vanthilt een eerbetoon aan de Belpop.

MÉÉR DAN 40 MEISJES
Niet iedereen kan zeggen dat hij op Clamotte Rock werd aangekondigd door een echte prins. Die eer viel te beurt aan Raymond Van Het Groenewoud, die werd aangekondigd door niemand minder dan Prins Carnaval Stijn ‘Balou’ I. Onze prins stak van wal met een wist-je-datje. Stijn orakelde dat Raymond voor de tweede keer in Huirtuit stond. “De eerste keer was in de Lux, voor 150 man. Nu is’t voor 1.500 man!”
Soit, Raymond had er duidelijk zin in en speelde maar liefst tot kwart voor 1. Raymond houdt van veel muziekjes en dat bleek ook uit zijn setlist. Ondertussen zingt hij al meer dan veertig jaar dat meisjes zelden klaarkomen. Gisteren was dit op de wei van Clamotte volgens onze eerste vaststellingen toch even anders ...

Setlist Red Zebra >>> 1. Spit In the City // 2. Polar Club // 3. TV Activity // 4. Shadows of Doubt // 5. I’m Falling Apart // 6. I Can’t Live in a Living Room // 7. The Ultimate Stranger // 8. Winning // 9. Man Comes From Ape // 10. The Art of Conversation // 11. God Is Not A DJ

Setlist Raymond >>> 1. Alweer Afro // 2. Maria, Maria, Ik Hou van Jou // 3. Tegenwoordig // 4. Liefde Is een Wortel // 5. Er Is Er Geen Een Zoals Jij // 6. Er gaat niets boven seks // 7. Vrede Zal Heersen // 8. Machu Picchu // 9. Bleke Lena // 10. Het Verschil met mijn Vriend Jan // 11. Cha-cha-cha // 12. Moedertaal // 13. Je Veux de l’Amour // 14. Bostella // 15. Gelukkig zijn // 16. Zij Houdt van Vrijen // 17. Brussels By Night // 18. Aan de Meet // 19. Het Is Zo Lekker // 20. Twee Meisjes // 21. Vlaanderen boven // 22. Meisjes /// 23. Liefde Voor Muziek

Geen opmerkingen: