maandag 17 september 2018

Herenthout verliest van Noordstar

Met Herenthout – Noordstar stond zondag één van de vele mooie derby’s die we dit seizoen te zien zullen krijgen in 3e provinciale C op het programma. Jammer genoeg trok KFC aan het kortste eind ...

Het was nochtans de thuisploeg die het best uit de startblokken schoot en in het eerste kwartier de bovenhand nam. Het meeste gevaar van de Herenthoutenaren kwam er via Zoubeir op de linkerflank. Met zijn snelheid en dribbelvaardigheid hadden de bezoekers het niet onder markt. Via diezelfde Zoubeir kwam op het kwartier dan ook de 1-0 op het bord. Na een mooie dribbel krulde de Herenthoutaanvaller de bal in de verste hoek (13’). Nadien herstelde Noordstar het evenwicht en kwam het langs zij via een geplaatste vrijschop van Peetermans (19’). Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht in het verdere verloop van de eerste helft. Ruststand 1-1.
Na de rust bleef het verschil klein tussen beide ploegen, die om de beurt af en toe eens prikten. Op het uur kregen de bezoekers een ultieme kans op de voorsprong na een strafschopfout van doelman Yarne Le Blon. Scheerens van Noordstar zette zich achter de bal, maar de Herenthoutse goalie zette zijn fout meteen recht door de 11-meter te stoppen!
In de minuten die hierop volgden: twee wissels, één aan elke kant. Thys in de plaats van Madah voor de thuisploeg en Hendrickx in de plaats van Caers voor de bezoekers. De bezoekende vervanging had het meeste effect, want enkele minuten later schoof diezelfde Hendrickx een doorsteekbal onder Le Blon in doel (66’). Vijf minuten later leek de overwinning voor de bezoekers in kannen en kruiken want opnieuw Hendrickx zorgde met een lage schuiver net naast de paal voor 1-3 voorsprong (71’).
KFC legde zich echter nog niet neer bij de nederlaag. Een kwartier voor tijd kwam El Harouat oog in oog met doelman Van Nueten en deze laatste hield met een mooie reflex de bal uit zijn doel. Vijf minuten later was het wel raak voor de thuisploeg. Diezelfde El Harouat zorgde met een schot, via het hoofd van een Noordstar-verdediger, voor de 2-3 (80’). De bezoekers hielden de laatste 10 minuten stand en mochten voor de eerste keer dit seizoen zegevieren ... (Bron: Herenthouts Sportleven)

Doelpunten: 13’ Zoubeir 1-0, 19’ Peetermans 1-1, 66’ Hendrickx 1-2, 71’ Hendrickx 1-3, 79’ El Harouat 2-3