woensdag 19 september 2018

Speelpret op de Met

Vandaag krijgt ons marktplein tussen 14 en 17 uur een namiddagje autorust. Dan is er enkel plaats voor voetgangers, fietsers, terrasjes en heel veel spelende kinderen.

De auto’s worden deze namiddag vervangen door fietsen, inline-skates, steps, gocarts, kortom alles op kleine wieltjes. De kinderen kunnen deelnemen aan een hindernissenparcours of het verkeerspark of zich vrij bewegen op de markt.
Wie zijn of haar fiets een heuse opknapbeurt wil geven, kan langsgaan bij de fietscarwash en zijn fiets pimpen. En om je mooie fiets te beschermen tegen diefstal, staat de technische dienst klaar om je fiets te graveren.
Voor andere speelpret is er een springkasteel, volksspelen, krijttekeningen en uiteraard de Pretcamionette, waarbij het ouderterras dit keer in het teken staat van veiligheid in het verkeer. Je kan ook deelnemen aan een quiz. Wie de vragen beantwoordt, mag een geschenkje draaien op het rad van fortuin.
De campagne kadert in de week van de mobiliteit waarbij we willen stilstaan bij het effect van auto’s op de luchtkwaliteit. Iedereen vaart er wel bij dat we de auto inruilen voor de fiets of te voet. De auto laten staan, betekent immers meer beweging en gezondere lucht tijdens het verplaatsen. Kortom: een gezond lichaam in een gezonde leefomgeving.

Geen opmerkingen: