maandag 21 januari 2019

Van Loy vijfde op razendsnel parcours in Pontchâteau

Onze meervoudige sportvrouw van het jaar Ellen van Loy stond zondag aan de start van de Wereldbekerwedstrijd in het Franse Pontchâteau. Het werd een echte snelheidsrace, een groot contrast met het BK van vorig weekend. Van Loy finishte als eerste niet-Nederlandse op een knappe vijfde plaats.

Wederom was het Nederland boven in de vrouwencross. Het ganse podium werd bezet door onze Noorderburen. Marianne Vos won voor Denise Betsema en Maud Kaptheijns. Zelfs zeven Nederlandse dames in de top 10. De enige tegenstand voor de Oranje-brigade kwam van onze eigenste Ellen Van Loy en de Italiaanse Maria Alice Arzuffi. Door de afwezigheid van Sanne Cant is Vos ook eindwinnares van het Wereldbekerklassement.

MET GEBALDE VUISTEN
Een meer dan tevreden Ellen Van Loy kwam met gebalde vuist als vijfde de meet overgereden. Een resultaat dat duidelijk maakt dat Ellen serieuze progressie maakt momenteel. Stilletjesaan verdwijnen de naweeën van haar onfortuinlijke val in Overijse en de bijhorende knieblessure. Haar lichaamstaal maakte alles duidelijk: “Eindelijk! Koersen zonder pijn, ik sta er weer.”


Eerste Belgische, eerste niet-Nederlandse, en dat is dezer dagen in het vrouwenveldrijden al een enorme prestatie!

Geen opmerkingen: