dinsdag 6 augustus 2019

KFC oefent en bekert

De voorbereidingen van het nieuwe voetbalseizoen zijn al een tijdje aan de gang. Zo KFC oefende Herenthout al tegen eerste provincialers Nijlen (1-3 verlies) en VC Herentals (1-1 gelijk). Zaterdag stond in groep 5 voor de beker van Antwerpen een eerste duel op het programma. KFC ging in de slotminuten met 0-1 de boot in tegen vierde provincialer SKS Herentals.

Veel middenveldspel afgelopen zaterdag achter ’t Kapelleke. Het is KFC dat als eerste de neus aan het venster steekt. Joppe Van Reeth wordt in de 16e minuut het straatje in gestuurd maar wacht te lang om af te drukken en zijn schot wordt afgeblokt. In minuut 25 komt Herentals voor een eerste keer opzetten. Een schot van Vince Van Gestel wordt gepareerd door een goed meevoetballende thuisgoalie Robbe Raeymaekers.
Na de pauze is het beste spel voor Herentals. De inbreng van Jeff Verlooy is hier niet vreemd aan. Eerst kopt hij op het uur een hoekschop maar net over en even later wordt hij weggestuurd op rechts. Zijn voorzet wordt door Van Gestel een metertje naast getrapt.
Dat kan ik ook, denkt thuisspeler Joppe in de 66e minuut en hij haalt op zijn beurt aan de overkant de achterlijn. Stef Van Dael knalt echter roekeloos over doel.
Een minuutje later is het de beurt aan Yannick Janssens om zijn traptechniek te demonstreren. Keeper Philippe Verlooy zweeft de bal echter mooi uit doel. Even later gaat de bezoekende doelman op alweer een vrije trap van Yannick onder de bal door. In de rebound wordt het schot van de ingevallen Wannes Verhaegen gekeerd.
In minuut 79 komt Tuur Vissers goed weg wanneer hij de doorgebroken Robbert Bogaert torpedeert. Scheids Stefan Borghs is mild en trekt maar geel. Deze overtreding verdiende echter donkerrood. De daaropvolgende vrije trap van Van Gestel wordt door Robbe in hoekschop gezwiept. En weer heeft Robbe een knappe redding in petto. Met een ultieme reactie tikt hij de bal tegen de lat.
De wedstrijd lijkt dood te bloeden maar het venijn zit ’m in de staart. In minuut 86 haalt Wannes de achterlijn, zet twee bezoekers in de wind en zet voor. Joppe heeft maar een hoek uit te kiezen maar besluit jammerlijk op de keeper. Dit had altijd 1-0 moeten zijn.
En u voelt mij al aankomen: in de slotminuten krijgt KFC alsnog het deksel op de neus. Een hoekschop van Van Dessel wordt door de onvermijdelijke Jeff Verlooy overhoeks binnen gekopt.

Opstelling KFC: Robbe Raeymaekers, Tuur Vissers, Stef Van Dael, Michiel Snijers, Lucas Van Kerckhoven, Joppe Van Reeth (Jarne Le Blon), Yannick Janssens (Jente Van den Schoor), Jay Mertens (Wannes Verhaegen), Roel Lenaerts, Yves Van den Bosch (Jari Van de Sande) en Filip Thys

OEFENWEDSTRIJDEN
Op woensdagavond 24 juli ontving KFC de buren van KFC Nijlen. Ondanks de extreme temperaturen werd er volgens onze man ter plaatse met momenten goed heen en weer gevoetbald. Uitslag: 1-3.
Op zondagnamiddag 28 juli speelden KFC en VC Herentals een oefenwedstrijd (1-1). Vijf minuten voor de rust scoorde Joppe Van Reet voor de thuisploeg. Na de rust scoorde Adriaensen de gelijkmaker voor de bezoekers.