vrijdag 19 november 2004

Gewapende overval in Keulemansstraat

Vier gemaskerde mannen hebben deze ochtend een vrouwelijke bediende van Diamantzagerij Helsen aan de Keulemansstraat overvallen. De overval mislukt uiteindelijk. De vrouw raakt niet gekwetst maar is danig onder de indruk.
De 52-jarige vrouw uit Herenthout kwam omstreeks 5u20 aan op het bedrijf. Zij wou het bedrijf startklaar maken voor de opkomende werknemers en werd plots omringd door vier personen met bivakmuts. Eén van hen drukte een pistool tegen haar hoofd.
De daders bevalen haar de toegangsdeur te openen en het alarm uit te schakelen Het slachtoffer drukte echter een foutieve code in waardoor het alarm afging. De dieven duwden de vrouw tegen de grond en gaven haar een klap op het hoofd. Daarop stalen ze haar handtas en zetten het op een lopen in de richting van de Jodenstraat.
De interventieploegen van de lokale politie Neteland werden gealarmeerd. Zij spoedden zich ter plaatse maar konden enkel vaststellen dat de vogels reeds gaan vliegen waren. Een speractie leverde geen resultaat op.
Buiten de handtas van de vrouw, verdwenen de gangsters zonder buit. Het slachtoffer werd inmiddels opgevangen door het team slachtofferbejegening. Het onderzoek is inmiddels doorgegeven aan de GDA Turnhout. Zij zullen samen met de lokale recherche Neteland het onderzoek voeren.

Geen opmerkingen: