maandag 8 november 2004

Helga Torfs maakt mooiste beer

Helga Torfs, afkomstig uit Herenthout maar wonende in Meerhout, is tijdens het voorbije weekend door de duizenden bezoekers van de Internationale Poppen- en berenbeurs in Ahoy (Rotterdam), gekozen tot de beste berenontwerpster. Helga is één van de eersten in België die zich heeft toelegd op het ontwerpen van teddyberen.
En met succes: ze heeft de afgelopen jaren heel wat prijzen en nominaties in de wacht gesleept. De berenontwerpster komt dan ook steeds met iets origineels op de proppen. Zo ook de presentatie van haar winnende creatie: Winterdecor in schilderijvorm.
Helga heeft de afgelopen jaren met haar man een echte
berenlijn opgezet. Die bestaat uit allerlei geschenkartikelen met een afbeelding van haar teddyberen. Helga reist met haar creaties naar berenbeurzen in Zwitserland, Engeland, Duitsland, Nederland, Amerika, Japan, enz. Daar staan de arctofielen (berenverzamelaars) vaak urenlang voor de opening van de beurs te wachten om een beer of een konijntje van Helga te kunnen bemachtigen. Het zijn dan ook felbegeerde verzamelobjecten voor volwassenen.


Helga Torfs met één van haar creaties.

Geen opmerkingen: