zaterdag 18 juni 2005

Nick Nuyens strandt op één seconde

De Duitser Stefan Schumacher (Shimano) heeft zaterdag de Ster Elektrotoer gewonnen. In de vijfde en laatste etappe, over 135 km van Buchten naar Eindhoven, boog Schumacher zijn achterstand van 1 seconde op leider Nick Nuyens (Quick.Step) om in een voorsprong van 1 seconde. Ritwinst was voor de Italiaan Enrico Degano (Team Barloworld).
Nuyens diende na afloop klacht in. Wat was er gebeurd? Schumacher had zich naar de tweede plaats van de eerste tussenspurt gewerkt en had daarmee dus een seconde voorsprong op Nuyens genomen. Voor de rest veranderde er niets meer tussen de twee. In de tweede tussenspurt speelde geen van beide een rol en ook aan de finish kwamen Schumacher noch Nuyens in aanmerking voor bonificatie. Schumacher dus eindwinnaar, maar daar kon Nuyens geen vrede mee nemen.
"Ik dien een klacht in, want Schumacher was niet tweede maar derde in die eerste tussenspurt", aldus de Kempenaar. "Steven de Jongh heeft gewonnen en Kenny van Hummel beweert zelf dat hij tweede is. Daarom sta ik er op dat de jury de beelden van die sprint bekijkt. Bovendien zag Schumacher zich zelf derde. Waarom zou hij anders slaan op zijn guidon en zijn ploeg nog laten werken in de aanloop naar de tweede tussenspurt?'', maakte Nuyens zijn punt. "Als het waar is dat Schumacher pas derde is, staan we met dezelfde tijd. Dan beslissen de honderdsten van seconden van de tijdrit over de eindwinst en win ik de Ster Elektrotoer."
De juryvoorzitter, de Belg Paul Flechet, moest Nuyens echter ongelijk geven. Na het bekijken van de beelden van de Nederlandse tv-zender NOS, kon hij niet anders dan Schumacher tot winnaar uitroepen van de Ster Elektrotoer. (Bron: Gazet van Antwerpen)

Geen opmerkingen: