dinsdag 25 oktober 2005

Dorien Caers (Funakoshi Herenthout) pakt tweede plaats in Beker van Schoten

Karateclub Voris Schoten heeft met de organisatie van de ‘Beker van Schoten’ door de jaren heen een stevige reputatie opgebouwd. Dit jaar kon men onder de 470 deelnemers onder meer karateka’s verwelkomen uit Mexico, Nieuw-Zeeland, Australië, Duitsland, Marokko, Italië, Frankrijk, Engeland en Nederland. Velen hadden dit toernooi uitgekozen om een selectie te maken voor het WK voor junioren en kadetten, dat dit jaar plaatsvindt in Cyprus van 11 tot en met 13 november. Sensei’s Roger en Rigo Smidts kunnen beiden alvast terugblikken op een geslaagd tornooi, waar ze met vijf kampers twee kwartfinales en één finale wisten te bereiken.
Elisa Romero (premeniemen meisjes, -36kg) won haar eerste partij overtuigend maar verloor haar volgende kamp met het kleinste verschil (4-5). Daarna was het de beurt aan Shana Wouters (preminiemen meisjes, +36kg). In een sterk bezette reeks verloor zij haar eerste partij tegen de latere finaliste. Shana herpakte zich in haar volgende partij maar sneuvelde in de kwartfinale.
Na haar goede prestaties op het internationale Funakoshi-toernooi in Londen hoopte eerstejaars scholier Dorien Caers op een podiumplaats. Dorien zette een sterke reeks neer, maar in de finale ontbrak het haar aan zelfbeheersing en doorzicht. Kadet Bart Caers, in Engeland nog goed voor een tweede en een derde plaats, was in zijn eerste partij onvoldoende geconcentreerd en voor hij het goed en wel besefte was de wedstrijd verloren.
Melanie Spies (categorie -60 kg) tenslotte verzilverde haar noeste trainingsarbeid door in de herkansingen een Belgische international uit te schakelen die onder leiding staat van bondscoach Marc Van Reybrouck. In de kwartfinale zag Melanie haar kans om een podiumplaats te behalen nipt verloren gaan tegen een Nederlands international.