maandag 10 oktober 2005

Prins Davy I regeert binnenkort over Herenthout

De 27-jarige Davy Snijers uit de Molenstraat is vrijdagavond verkozen tot prins carnaval. Als Davy I neemt hij in december de fakkel over van de huidige prins, Paul I. Dave Vervoort wordt zijn nar.
“Dit is een droom die uitkomt”, zegt de kersverse prins enthousiast in Het Volk. “Iedere stoeter droomt er wel van om ooit tot prins carnaval verkozen te worden.” Davy omschrijft zich ook als een carnavalist in hart en nieren. Bovendien viert hij dubbel feest. “Onze groep DMM (Doe Maar Mee, red.) viert haar elfjarig bestaan. En 11 is een bijzonder getal in het carnavalsleven”, verduidelijkt Davy.
De jonge prins beseft goed dat hem een zware taak te wachten staat en dat hij weinig zal thuis zijn. “Als vrijgezel heb ik het voordeel dat niemand mij thuis met een deegrol staat op te wachten”, grapt Snijers. Hij voegt er nog lachend aan toe dat de dames wel altijd hun kans mogen wagen om een prins aan de haak te slaan.
Op zaterdag 10 december 2005 wordt de nieuwe prins carnaval officieel aangesteld. De oudste carnavalstoet van het land trekt op de zondagen 26 februari en 5 maart 2006 weer door de centrumstraten van Herenthout.

Geen opmerkingen: