dinsdag 22 augustus 2006

Vier keer goud voor HKV in het Schotse Ayr

Vrijdag 18 augustus vertrok in Herenthout een twintigkoppige delegatie van HKV richting Ayr aan de Schotse zee, om er deel te nemen aan de Scottish Ayr Open Championships Semi & Light-contact kickboksen. Twaalf kampers gooide coach Tom Harzé in de strijd en na afloop kon hij alleen maar tevreden zijn, want zijn troepen zitten perfect op schema voor het WK dat in november in Spanje doorgaat.
Als eerste stonden de team fights op het programma en voor de gelegenheid had coach Tom drie teams samengesteld. De mannenploeg (Tom, Stefan Clé en Nick Geeraerts) beet met succes de spits af: Tom en Nick wonnen hun eerste partij. In de tweede wedstrijd viel Nick echter geblesseerd uit, maar door winst van Stefan en Tom verzekerden de mannen zich toch van een finaleplaats. In die finale kon Stefan de eerdere winst van Tom niet verzilveren, met een tweede plaats als gevolg. Daarna kwamen de kids (Bono, Assis en Kaaya) aan de beurt en ook zij wisten zich, na winst van Bono en Kaaya, te plaatsen voor de finale. Ondanks winst in die finale van Bono, moesten ook zij tevreden zijn met een zilveren plak. Het derde team (Diego, Falco en Aaron) kon in de open-juniorenreeks niet op tegen de veel te grote tegenstanders.
In het light-contact ging Steve Van Looy als eerste van start. Hij wist zich na een felle strijd te plaatsen voor de halve finale, maar werd daarin uitgeschakeld. Toch een mooie 3e plek in een voor hem eigenlijk te zware klasse. Bono wist zich na een mooie overwinning ook te plaatsen voor de finale maar verloor deze tegen een Schotse klasbak van 10 jaar. Ook Jill van Ee moest na twee mooie overwinningen nipt het onderspit delven in de finale.
Stefan Clé lijkt alvast op dreef en dwong zijn tegenstander in de halve finale op te geven. De finale won hij overtuigend op karakter. Ook Joyce van Ee behaalde overtuigend het hoogste schavotje. Vervolgens werden Falco, Kaaya, Aaron en Nick uitgeschakeld in de eerste ronde; Diego kwam niet verder dan de tweede ronde.
In het semi-contact wist Bono de supporters op hun wenken te bedienen door, na winst in de eerste ronde en in de halve finale dezelfde tegenstander te vloeren, de finale uiteindelijk in ware demostijl met 10-0 te winnen. Ook Joyce won haar reeks overtuigend en haalde zo het vierde goud binnen voor HKV. Voor Assis, Falco, Diego, Aaron en Jill eindigde hun semi-contact avontuur spijtig genoeg in de eerste ronde.


Op het strand van Ayr. (Foto: HKV)

Geen opmerkingen: