vrijdag 6 oktober 2006

R&B Review opgedragen aan Lowieke

Acht Herenthoutse cafés ontvangen morgen evenveel groepen. Gazet van Antwerpen zet de vijf gasten die van de R&B Review Kroegentocht een begrip hebben gemaakt, vandaag in de schijnwerpers.
Peter Van Den Bosch, Herman Cambré, Joeri Van Elst, Wim Horemans en Werner Smits vormen samen Music Incorporated, kortweg MiNC. Het vijftal slaagt er steeds opnieuw in kwaliteit op de verschillende podia te verzamelen. Al helpt het natuurlijk wel een beetje als één van ’s lands beste drummers in de organisatie zit. “Mijn contacten spelen inderdaad in ons voordeel”, geeft Clouseaudrummer Herman Cambré toe. “Er spelen Engelse, Russische, Amerikaanse, Nederlandse en natuurlijk Belgische artiesten. We serveren authentieke blues waarmee we terugkeren naar de roots van de kroegentocht.”
In het programmaboekje staat de opvallende mededeling “Keep on bluesin’ Lowieke”. Joeri Van Elst legt uit waarom. “Louis Geerts was vanaf het eerste uur een trouwe bezoeker van de kroegentocht. Steeds stond hij klaar met opbouwende kritiek. Helaas is hij het voorbije jaar overleden. Omdat we hem dankbaar zijn en missen, is deze kroegentocht voor hem.”
Nog even vermelden dat de deelnemende kroegen zaterdag openen om 20 uur. Meerderjarige bezoekers betalen 10 euro, minderjarigen 5 euro. Op het podium staan: Koyle, Bill Roseman Trio, Black Jack, Howlin’ Bill, Bob Christopher, Tusk, Hideaway en Bulsjevism featuring Axl Peleman.

Geen opmerkingen: