donderdag 22 november 2007

Jubile in zee met Chantal Kashala

Chantal Kashala, één van de stemmen in het achtergrondkoortje van Natalia en Clouseau, houdt met plezier twee weekends vrij voor haar vijf dubbelconcerten met Jubile in Torekensschool. De 33-jarige zangeres komt namelijk graag in Herenthout. “Het is een warme en levendige gemeente. Zeker om uit te gaan,” vertelt de partner van striptekenaar Charel Cambré vandaag in Gazet van Antwerpen. “Hoewel we in Nieuwenrode wonen, zakken we wekelijks af.”
Ondanks haar ervaring op heel wat grotere podia, waaronder dat van het Sportpaleis, bekent Chantal toch flink nerveus te zijn voor de concerten met ­Jubile. “Ik deed al backing-vocals bij The Pointer Sisters. Daar kwam per avond vijftienduizend man op af. In de kapel is amper plaats voor honderd toeschouwers, maar daar sta ik figuurlijk naakt. Enkel mijn stem en een pianist. Het contact met het publiek is directer.”
Muziekliefhebbers mogen alvast een gevarieerd programma verwachten. “Ik breng een aantal uptempo-nummers. Waaronder eentje van mijn eigen groep Mama’s Day Off. Verder zing ik enkele intiemere songs. De duetten met Jubile beloven de klap op de vuurpijl te worden”, weet Chantal.
Ook tenor Benny Meulemans van Jubile maakt ons warm voor de dubbelconcerten. “Ons oeuvre bevat uiteenlopende genres zoals musical, samba, jazz en veel meer”, verzekert hij. “Op de elf nummers die we brengen, repeteren we twee jaar. Dat komt omdat we kiezen voor de techniek close-­harmony. Voor leken is dit moeilijk te verstaan. Het komt erop neer dat we de noten binnen een akkoord sneller op elkaar zingen. In combinatie met de fenomenale stem van Chantal kan dat enkel vuurwerk opleveren. Bovendien geeft de kapel een wondermooie akoestiek.”

Wat >>> ‘In Close Harmony’, met Jubile en Chantal Kashala. Jubile staat onder leiding van dirigent Erik Vinken.
Waar & wanneer >>> St.-Gummaruskapel (Torekensschool), Vonckstraat in Herenthout, op 23, 24, 25 en 30 november en 1 december 2007.
Tickets >>> 10 euro.

Geen opmerkingen: